XS
SM
MD
LG

IDEALNI TIM FK SLAVIJA: Igor Radovanović - Počeo i završio karijeru među Sokolovima

Dijete Slavije, Igor Radovanović, izabran je voljom čitalaca našeg portala za najboljeg poslijeratnog napadača FK Slavija, zajedno sa Darko Spalevićem. U velikoj borbi za drugo mjesto sa Milankom Đerićem uspio je da sakupi svega sedam glasova više i nađe se u našem idealnom timu.

Karijera Igora Radovanovića vezana je za Slaviju. Počeo je karijeru među Sokolovima, odlazio više puta, i svaki put se vraćao, a onda je 2018. godine odlučio da posljednji put dođe u Slaviju i tu završi karijeru.

- Počeo sam da treniram odmaz iza rata, čim su se stekli uslovi za neki normalniji rad. Prošao sam sve omladinske kategorije i pod vodstvom trenera Mladena Maksimovića- Mačka sam najviše naučio i uz njega sam još više zavolio fudbal, počeo je priču Igor Radovanović za naš portal, a onda se prisjetio prelaska u seniorski tim.

- Na zimu 2002. godine stigao sam u seniore. Tada je trener pokojni Srbo Markušević i na njegov lični zahtjev sam prebačen. Debitovao sam u martu iste godine u zvaničnoj utakmici i taj momenat sigurno neću nikada zaboraviti. Nakon toga čitava moja karijera je obilježena Slavijom, učestvovao sam u zlatnim danima kluba, vraćao se uvijek u svoj voljeni klub i na kraju tu i završio karijeru.

Ponosan je Radovanović na to što je imao priliku da igra sa fantastičnim igračima.

- Ponosan sam na to što sam u Slaviji igrao sa fantastičnim igračima. Iz ovog vašeg idealnog tima dijelo sam sa njima svima svlačionicu. To je velika privilegija. I siguno, jedan idealni tim je malo da bi se u njemu našli svi fantastični fudbaleri koje je Slavija imala u poslijeratnom periodu. I ne samo igrači, bili su to i vrhunski momci. Isto tako i veliki broj sjajnih trenera je radio u Slaviji kroz sve ove godine. A ja sam promijenio deset klubova u karijeri i uvijek se rado vraćao u svoju Slaviju.

Pred pandemiju koronavirusa Slavija je trebala da igra utakmicu protiv Jedinstva iz Brčkog i sve je bilo spremno da se Igor Radovanović i Bojan Regoje oproste od kluba i navijača. Ipak, sve je to sada poremetila ova pandemija koronavirusa i čekaju se neka bolja vremena. A tada, na jednom mjestu bi trebali da budu svi asovi.

- Pomoćni stadion na našem "brdu" smatram uvijek svojom drugom kućom i nerijetko se i dan danas mi koji možemo okupimo tu i družimo. Sjetimo se nekih sretnih vremena, utakmica, dogodovština i ostalo. Iskreno se nadam da će Slavija u budućnosti ponovo biti u Premijer ligi BiH i da će neke nove generacije imati priliku da iskuse ono što smo i mi. Ostaje mi da još ovom prilikom zahvalim Sokolovima na svoj podršci koju su mi godinama pružali na terenu, hvala i sada svima koji su glasali za mene u anketi. Hvala i Vašem portalu što je organizovao ovu anketu, a isto tako i da kažem da ćemo zajedno sa Vama uskoro, kada sve ovo prođe, napraviti jedno fino druženje sa "starom gardom", te se tako još jednom zajedno prisjetiti svih tih srećnih vremena.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8