XS
SM
MD
LG

Medunjanin prozvao Prosinečkog da igračima ne zna ime, ovaj odgovorio: Ko je taj?

Robert Prosinečki

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin nedavno je javno kritikovao bivšeg selektora "zmajeva" Roberta Prosinečkog da za vrijeme trenerskog mandata polovini igrača nije znao ni imena, a sada je stigao odgovor popularnog Žutog.

Medunjanin je nedavno otvorio dušu u razgovoru za podcast "oPsajd" te otkrio mnoge nepoznate stvari koje su se dešavale u svlačionici "zmajeva" posljednjih sedam-osam godina, a dio je posvetio i Prosinečkom.

 

"Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da prvu utakmicu neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Ja mu kažem da ga poštujem i da će biti kako on kaže, a kada sam ušao 20 minuta protiv Bugarske, on je samo vikao na mene i šta god sam uradio nije valjalo. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala, kao što je i bilo, dobio sam pola sata na terenu i tu sam završio svoje u reprezentaciji", kazao je Medunjanin.

Prosinečki je sada u razgovoru za hrvatske Sportske novosti prokomentarisao Medunjaninove riječi istakavši kako uopšte ne zna ko je on.

"Je li? Pa ja ne znam ni ko je on! Zaista, ko je taj? Ma, dajte, molim vas...", rekao je kratko i jasno Prosinečki.

Medunjanin se na kraju oprostio od reprezentacije, dok je Prosinečki neslavno završio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.