XS
SM
MD
LG

Boli odluka EHF-a

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman zatečen je bio odlukom o nemogućnosti da se bh  reprezentacija bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu.

Šuman je istakao da ga je ova odluka zatekla i da bi mogla imati mnogo veće i teže posljedice od samog neodlaska na Svjetsko prvenstvo.

- Naravno da mi je krivo i da je ova odluka teško pala svima. Ova odluka je prema nama previše preuranjena, trebalo je sačekati malo, nadamo sam se da će se predbaraž pomjeriti za august. Ova odluka mi je bila nevjerovatna. Bez borbe smo uskraćeni za Svjetsko prvenstvo. Ne kažem da bismo pobijedili Mađarsku, no trebali smo imati šansu koju smo zaslužili. To što nećemo igrati baraž za Svjetsko prvenstvo, već u oktobru počinju kvalifikacije za Evro, kada se bude žrijeb pravio za Evro, imaće i taj negativan značaj jer ćemo biti u lošoj poziciji budući da nismo ostvarili plasman na SP. Odluka EHF-a je preuranjena, trebalo je sačekati još. Ja znam da je ova kriza u Evropi i svijetu i znamo šta nam je donijela sve, znam da je preuranjeno pričati o sportu, meni je želja da sve prođe što bezbolnije, da se ljudi vrate na poslove i da počnu normalno da žive, a onda imamo vremena razmišljati o sportu, rekao je Šuman u razgovoru za BHT jutros i dodao:

- Još nisam razgovarao sa čelnicima našeg Saveza, nismo samo mi oštećeni već su i Makedonija, Srbija, kao i Crna Gora su također uskraćeni. Ova odluka je konačna, sumnjam da ćemo dobiti šansu. Strašno mi je žao, vidim i momcima da je teško palo. Trebali smo imati okupljanja u aprilu, pa na ljeto, no od toga nema ništa. Nadam se da ćemo se okupiti u oktobru kada su planirane kvalifikacije za Euro.