XS
SM
MD
LG

Ljubićevo da Prvoj ligi

Polufinale Kupa Republike Srpske - foto A. Atić

Naša priča počela je u januaru 2017. godine. Prije nego što smo počeli pisati stranice ove priče, zatekli smo stanje koje je klub dovelo na margine opstanka. Blokiran račun, dugovanja, neuslovne klupske prostorije, loše stanje terena, omladinski pogon sa tridesetak polaznika,  kratki je opis stanja u kojem se klub nalazio. 

Upustili smo se tad, po mnogim u nemoguću misiju, ali smo idejama i zacrtanim ciljevima vjerovali da je povratak kluba na staze uspjeha itekako moguća misija. Krenulo se korak po korak, rekonstrukcija  klupskih prostorija, odblokiran račun, vraćanje dugova, edukacija i licenciranje trenera, omasovljavanje škole fudbala, sanacija terena. 

Nekad i sad

Sanacija klupskih prostorija nekad i sad

 

Sanacija klupskih prostorija-nekad i sad.

Sanacija prostorija- nekad i sad.

Uporedo sa tim, dešavale su se i nove stvari. Pomoćni teren obasjli su reflektori, “nikla” je nova ograda, stavljen je u funkciju sistem za navodnjavanje na oba terena. Za klub se čulo i po organizaciji Međunarodnog omladinskog turnira “Siniša Peulić”, koji je masovnošću, organizovanošću,kvalitetom, pobrao simpatije sportske javnosti, već u svom prvom izdanju. Ono što je još važnije, jeste njegova tradicija, koja se, počevši od 2017.godine,  njeguje svakog septembra  u Prnjavoru. 

Međunarodni omladinski turnir "Siniša Peulić"

Uz to, treba napomenuti i da će se u Prnjavoru graditi moderan Sportski centar. Klub je u sadejstvu sa Opštinom Prnjavor uspio u namjeri da “FIFA gol projekat”, čija izgradnja počinje uskoro, stigne u Prnjavor. 

Potpisivanje ugovora o izgradnji Sportskog centra u Prnjavoru

Klub je imao tu čast da 2018. godine bude domaćin finalne utakmice Kupa Republike Srpske za žene. Kakva je bila organicija, najbolje svjedoče pozitivni utisci svih prisutnih na utakmice, koje su ponijeli sa sobom, a o kojima su pričali u superlativu. 

Finale kupa Republike Srpske za žene u Prnjavoru 2018.

Pozitivne promjene u klubu počeli su pratiti i rezultati takmičarskih selekcija. Seniori su iz sezone u sezonu pokazivali sve bolje rezultate. Dva četvrta mjesta zadnje dvije sezone u ligaškom takmičenju, polufinale Kupa Republike Srpske, osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine. Zapažene rezultate ostvarivale su i omladinske selekcije. 

Slavlje nakon trijumfa nad Borcem u Kupu- foto A.Atić

Upravo ovosezonsko četvrto mjesto, uz činjenicu da se Prva liga proširuje  na 16 klubova, dovelo je do toga da na našu adresu stigne poziv Fudbalskog saveza za učešćem u Prvoj ligi od naredne sezone. Cijeneći naše rezultate u prethodne tri godine, cijeneći naša ulaganja u infrastrukturu i omladinski pogon, Savez nije imao dilemu da se upravo naš klub treba  naći u eliti. 

LJubić danas ima uslovne klupske prostorije, transparentno poslovanje, terene u dobrom stanju, oko 150 polaznika škole fudbala, sve to predstavlja dobre temelje, da budemo stabilan prvoligaš, stoga nismo imali dilemu prilikom našeg izjašnjenja. Rekli smo DA Prvoj ligi!Upravo je ona i bila  jedan od ciljeva na početku ove naše priče. 

Konačnu odluku o samom sastavu lige donijeće Izvršni odbor Saveza. Do tad, mi nastavljamo našim tempom, te vjerujemo da će od avgusta naše stranice biti pisane prvoligaškim pričama. Vrijeme je, a i zaslužili smo, tako bar kažu, a i mi se slažemo.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Slavija 13 2 7 4 13
7 Tekstilac 13 3 4 6 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8