XS
SM
MD
LG

Žerić ostaje u Kozari

Nedžad Žerić

Za fudbalere Kozare iz Gradiške početak marta i pandemije koronavirusa ujedno je bio i početak takmičarske pauze, u međuvremenu 8. maja Fudbalski savez Republike Srpske stavio je tačku na sezonu 2019/20. u Prvoj ligi, tako da nije bilo ni potrebe da crveno-beli kreću s radom.

-Kada je prvenstvo prekinuto, a nadležne institucije zabranile i treniranje usled nepovoljne epidemiološke situacije i straha od širenja virusa, obustavili smo sve takmičarske aktivnosti. Sada čekamo zvaničnu odluku da vidimo kada će početi nova sezona da možemo da se organizujemo i pripremimo za nove izazove. Pred nama su razgovori sa igračima i sklapanje igračkog kadra za novo prvenstvo koje će da bude izazovno samom činjenicom što se Prva liga proširuje na 16 klubova – istakao je Siniša Đurić, direktor Fudbalskog kluba Kozara.

Pre nekoliko dana obavljen je razgovor i sa šefom stručnog štaba Nedžadom Žerićem o daljoj saradnji.

-Žera će ostati trener Kozare i u narednoj sezoni. Zadovoljni smo saradnjom i onim što smo uradili i napravili u prošloj sezoni. I u novoj, bez obzira na sva iskušenja i izazove, želimo da budemo u vrhu, među četiri prvoplasirana tima i da imamo takmičarski kontinuitet. Do boljih vremena i sticanja infrastrukturnih i finansijskih uslova da možemo da nastupamo, nesmetano, u Premijer ligi BiH koja je naš dugoročni zacrtani cilj – dodao je Đurić.

Na prinudnoj pauzi u Kozari, ipak, nisu sedeli skrštenih ruku, izvođeni su radovi na infrastrukturi Gradskog stadiona i pomoćnog terena.

-Da, vreme od marta smo iskoristili da doteramo neke stvari na stadionu, poput svlačionica i prostorija, ali i da “utagnemo” pomoćni teren, popravimo infrastrukturu. S nestrpljenjem čekamo kada će da počne nova sezona – istakao je na kraju Siniša Đurić, prvi operativac gradiškog prvoligaša.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8