XS
SM
MD
LG

Mali Fočaci krenuli sa radom

Foča

Nakon skoro tri meseca pauze, koju je izazvala pandemija korona virusa, ponovo su oživeli fudbalski tereni pokraj Ćehotine u Foči.

Prvi su sa radom krenuli poletarci iz škole fudbala, pod stručnim rukovodstvom licenciranih  trenera Duška i Dejana Raševića i Dragana Cicovića, u trenažnom procesu se nalazi oko 120 mlađanih fudbalera, uzrasta od 6 do 12 godina.

Prema rečima Duška Raševića deca su više nego oduševljena što im se ponovo ukazala prilika da treniraju, a uz to su veoma aktivni, o čemu govori i maksimalno prisustvo svakom treningu.

-Radimo  trenutno  na pomoćnim terenima sa veštačkom travom. Potpuno se pridržavamo mera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS uz poštovanje propisa o treniranju i radu sportskih kolektiva, a  u skladu sa odlukom Republičkog kriznog štaba. Kao što je poznato u Sutjesci se već decenijama najviše pažnje poklanja  radu sa mlađim selekcijama. Upravo ova škola fudbala to i potvrđuje jere je većina igrača u pionirskim, kadetskim ,juniorskim i seniorskim kategorijama stasala preko ove škole, a u koju dosta ulažemo  i to će nam biti glavni oslonac  u budućnosti. Koliko se kvalitetno  radi u našoj školi govori podatak da je  pred početak proteklog prvenstva u seniorskoj selekciji Sutjeske bilo ča 15 igrača koji su ponikli u našoj školi fudbala .Kada se tome  doda da  dvadesetak naših igrača trenutno nastupa  u najkvalitenijim ligama Italije, Srbije, BiH... potvrđuje činjenicu da je Foča bila i ostala mesto gdje stasaju vrhunski fudbaleri. Uz sve to Uprava se pobrinula da stvori  dobre infrastrukturne uslove . Raspolažemo sa dva mala terena sa veštačkom travom, pomoćnim terenom u Donjem Polju i glavnim  stadionom pokraj Ćehotine, tako da imamo  dosta prostora za neometan rad. Svakako da je glavni cilj škole fudbala osim što stvaramo dobre fudbalere da deci omogućimo da ih uz pravilan fizički razvoj i sportski obrazujemo u svakom pogledu, ističe Duško Rašević

 Škola fudbala je startovala na najbolji način, očekuje se  početak rada i ostalih selekcija, nagoveštaji su da bi se u Foči ponovo mogao gledati prvoligaški fudbal ?

-Naše je mišljenje da  je odluka o proširenju Prve lige RS  bio pravi potez. Sutjeska se našla među 12 klubova na čiju adresu je stigao poziv za izjašnjavanje o popuni elitne lige RS i sa oduševljenjem smo to prihvatili. Upravo čekamo odluku IO FSRS o statusu našeg kluba u narednom šampionatu. Poslali smo sve što je bilo potrebno na adresu saveza. Ispunjavamo uslove prema plasmanu na tabeli i uz bogatu tradiciju, posedujemo izuzetnu infrastrukturu, kvalitetan rad i takmičenje svih omladinskih selekcija. Imamo maksimalnu podršku i finansijsku sigurnost koju nam obezbeđuje opština Foča, na čelu sa načelnikom Radisavom Mašićem, a koji je dao saglasnost za ispunjavanje uslova koje je tražila komisija FSRS. Zato sigurno zaslužujemo da se nakon jedne sezone provedene na drugoligaškom Istoku ponovo nađemo u Prvoj ligi RS. Svakako da ćemo sa odlukom IO FSRS tempirati i početak priprema i rada sa ostalim selekcijama,  a to će najverovatnije biti početkom jula, zaključio je Duško Rašević

 

 

 

 


Radnik : Bosna
Slavija : Goražde
UNIS : Sarajevo
Famos : Igman
Željezničar : Ilijaš
Sutjeska : Olimp
Rudar : Olimpik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 13 10 2 1 32
2 Željezničar 13 10 2 1 32
3 Sarajevo 13 10 1 2 31
4 Olimpik 13 8 2 3 26
5 Slavija 13 6 5 2 23
6 UNIS 13 6 2 5 20
7 Ilijaš 13 5 4 4 19
8 Igman 13 5 2 6 17
9 Rudar 13 4 2 7 14
10 Famos 13 4 2 7 14
11 Bosna 13 4 0 9 12
12 Sutjeska 13 3 0 10 9
13 Goražde 13 1 3 9 6
14 Olimp 13 0 3 10 3