XS
SM
MD
LG

Ludvigsburg eliminisao Bajern

Foto: Twitter

Košarkaši Ludvigsburga prvi su učesnici polufinala zvršnog turnira Bundeslige. Oni su u četvrtfinalu šokirali aktuelne prvake, ekipu minhenskog Bajerna. Nakon dvije odigrane utakmice, Ludvigsburg je slavio sa 160-157.

Prvi meč Ludvigsburg je dobio sa 87-83, iako je Bajern imao dvocifrenu prednost u trećem periodu.

I danas je Bajern bolje otvorio susret. Kontrolisali su ritam u prvom periodu te su ga dobili sa 23-18. Imao je Bajern i dvocifrenu prednost a na kraju su sa devet poena prednosti otišli na odmor. U trećem periodu Bajern je imao rekordnih +14. Međutim, Ludvigsburg je tada pronašao ritam u šutu, pojačali su odbranu te su prišli na -4. Na početku poslednjeg perioda, Ludvigsburg pravi preokret i dolazi do vodstva 58-56. Bajern je uspio okrenuti rezultat ali ne i steći veliku prednost. Poveli su 74-71 a Najt je bacanjima smanjio na 74-73. Imao je Bajern poslednji napad ali je Lučić promašio šut za tri i prolaz dalje.

Bartel je predvodio Bajern sa 14 a Najt Ludvigsburg sa 20 poena. Ludvigsburg će u polufinalu igrati vjerovatno sa Ulmom, koji je u prvom meču dobio Frankfurt sa 40 razlike.