XS
SM
MD
LG

Muslimović: Želimo vratiti Jedinstvo gdje pripada

Fudbaleri brčanskog Jedinstva u sezoni pred nama imaju ambicije da ne dozvole da se ponovi prošla sezona koja je bila jako loša za njih. Tokom ljeta je doveden i novi trener, na klupu Brčaka je sjeo Nusret Muslimović bivši fudbaler tuzlanske Slobode.

Ovaj stručnjak je prozvao fudbalere Jedinstva, a na prvom treningu pojavilo se 17 fudbalera koji se pripremaju za novu sezonu, a tokom ljetnog perioda stići će i nekoliko novih imena. Među njima je i bivši fudbaler bijeljinskog Radnika, Strahinja Macanović, koji je od juče zvanično novi član Jedinstva, a ekipu su danas pojačali i Berin Torlaković, te Velid Kozić.

- Što se tiče igračkog kadra Jedinstvo ima mlad i perspektivan tim, željan rada i dokazivanja. Čeka nas veliki posao, ima se dosta toga uraditi, ali sigurno da će Jedinstvo u narednom periodu dosta drugačije igrati, i nadam se da ćemo vrlo brzo doći tamo gdje je Jedinstvu i mjesto, a to je vrh tabele. Mi smo odradili nekih pet treninga i vidjeli smo sa čime raspolažemo. U Jedinstvu ima dobrih i zanimljivih mladih igrača, tako da ćemo sigurno dovesti samo ciljana pojačanja i pokušaćemo u sve tri linije dovesti po jednog fudbalera, kako bi ovi mlađi igrači mogli lakše da uđu u sistem. Doveli smo Macanovića, pokušaćemo dovesti špica, štopera, i ako naletimo na nekog kvalitetnog golmana. Sa time bismo završili sa pojačanjima, rekao je Nusret Muslimović za naš portal.

Nusret Muslimović je dogovorio dvogodišnju saradnju sa Jedinstvom, pa za taj period želi da stvori stabilan kolektiv, koji će vratiti Jedinstvo u gornji dio Prve lige Republike Srpske.

- Mi imamo u planu, tako smo se i dogovarali, da u naredne godine pokušamo postaviti Jedinstvo tamo gdje pripada, u gornji dio tabele. Isto tako, ako nam se ukaže neka šansa nećemo se dvoumiti oko toga. Nama je prvashodno bitno da pokušamo napraviti kvalitetan tim, koji želi da igra, da se nadigrava i da pokušamo napraviti što bolji rezultat.

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Bratstvo i TOŠK iz Tešnja, a sada će po prvi put da vodi ekipu iz Prve lige Republike Srpske.

- Nisam do sada radio u Prvoj ligi Republike Srpske, ovo mi je prvi put. Sigurno da i ja želim nova iskušenja, treba nešto novo čovjek da vidi i da prođe. DIrektor Vlado Todorović me pozvao, poklopile su se naše ambicije i dogovorili smo saradnju na dvije godine, pa vidjećemo. Mislim da se u Prvoj ligi Republike Srpske igra kvalitetniji fudbal nego u Prvoj ligi Federacije BiH. I Republika Srpska će sa ovih par klubova koji su sada ušli imati pravu ligu, pogotovo za mlade igrače koji će imati priliku da se dokažu i da počnu praviti karijeru.

Što se tiče prijateljskih utakmica, zakazan je duel sa Lokomotivom iz Miričine sada za četvrtak, sa Bosnom iz Mionice će se igrati 26. jula, a generalka će biti sa Orašjem 1. avgusta. Plan je da se odigra još jedna prijateljska utakmica, a želja svih u klubu je da se u Brčko dovede sarajevski Željezničar, ukoliko Plavi uspiju da uklope i gostovanje Jedinstvu u svoj raspored.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8