XS
SM
MD
LG

Stigla Barbara Arenhart

Podgorica, (MINA) – Budućnost je klub koji je poznat širom svijeta i čast je biti takvog kolektiva, kazala je brazilska golmanka Barbara Arenhart.

Ona je danas doputovala u Podgoricu i zadužila dres sa brojem 12 koji će nositi u naredne dvije sezone.

“S nestrpljenjem očekujem da se upoznam sa svim djevojkama i da počnemo saradnju kako bi ostvarili velike rezultate. Imam velike snove, kao i klub, pa se radujem izazovima koji su pred nama”, kazala je Arenhart.

Ona u redove dvostrukog šampiona Evrope stiže iz mađarskog Vacija. Budućnost su, uoči naredne sezone, osim Arenhart, pojačale Alison Pino, Andrea Lekić i Ruskinja Valerija Maslova.

Budućnost će, nakon uvodne faze priprema, u ponedjeljak u Kolašinu početi sa uigravanjem za novu sezonu.

Saopšteno je da je, ukoliko epidemiološka situacija u Evropi bude dozvoljavala, planirano da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

Arenhart, koja ima 33 godine, najveći uspjeh u karijeri ostvarila je sa brazilskom reprezentacijom, sa kojom je 2013. godine postala prvak svijeta na šampionatu u Srbiji. Proglašena je i za najboljeg golmana šampionata.

Prvi evropski klub za koji je nastupala Arenhart bio je španski Sagunto za koji je nastupala od 2007. do 2010. godine.

Sezonu je bila u norveškom Bjasenu, u Hipu se zadržala tri godine, a po jednu provela je u rumunskom Baja Mareu i danskom Nikobing Falsteru.

Najveće uspjehe ostvarila je sa Hipom, sa kojim je osim tri titule prvaka Austrije, osvojila i trofej Kupa pobjednika kupova 2013. godine.

Od 2016. godine je golmanka mađarskog Vacija, trenutno šestoplasiranog tima mađarskog prvenstva, koji je ove sezone nastupao u EHF kupu.