XS
SM
MD
LG
20.07.2020 Glas Srpske

Krstajić: Imam ponudu za mjesto predsjednika Borca

Mladen Krstajić, Vico Zeljković, Savo Milošević

ZLATIBOR - Bivši reprezentativac i selektor Srbije Mladen Krstajić potvrdio je "Glasu Srpske" da ima ponudu predsjednika Fudbalskog kluba Borac Vice Zeljkovića da ga zamijeni na toj funkciji.

Zeljković je ranije najavio povlačenje zbog obaveza u FS Republike Srpske kao i FS BiH tako da će "crveno-plavi" 6. avgusta dobiti novog čelnog čovjeka jer je tada zakazana skupština.

- Svi mi koji smo u sportu i koji se bavimo fudbalom, a trenutno smo bez angažmana dolazimo u situacije kada javnost spekuliše o nastavku naših karijera. Ova ideja, da napravimo saradnju potekla je od Zeljkovića koji je mišljenja da bih bio idelano rešenje za Borac i saradnju zajedno sa mojim ljudima koje bi doveo u Borac gde bih pokušao da napravimo nešto više od njega koji je mnogo uradio za Borac odnosno preporodio ga i faktički vratio iz situacije kada je bio otpisan - izjavio je Krstajić.

Naglasio je da je sreća što je klub, koji proslavlja 95 godina, imao ozbiljnog čelnika.

- Borac je u staroj Jugoslaviji bio ozbiljan kandidat za visok plasman. Bez obzira na sve uspehe Radnika poslednjih pet godina, Borac je klub broj jedan u Republici Srpskoj i to treba tako da ostane te bude jedan od glavnih kandidata za šampionsku titulu. Te temelje udario je Zeljković zajedno sa svojim ljudima iz uprave, skupštine i stručnog štaba dok igrači to prenose na teren. Situacija je takva da on ima druge planove, predsednik je FS Republike Srpske i kandidat za predsednika FS BiH, što isto podržavam i normalno da smo došli u situaciju da porazgovaramo - rekao je Krstajić.

On i Zeljković su se susreli na Zlatiboru gdje se banjalučka ekipa sprema za početak sezone u Premijer ligi BiH.

- Bez obzira na to došao bih na Zlatibor da pričamo o fudbalu, njegovim i mojim ambicijama u budućnosti. Nigde nisam vrata nisam leđima zatvorio i otvoren sam za razgovor te ima dosta stvari koje su pozitivne. Imamo zajedničko mišljenje što se tiče Borca u budućnosti, isto gledamo na fudbal u Banjaluci i Republici Srpskoj u narednom periodu - naglasio je Krstajić.

Naveo je da ima ambicije da se bavi trenerskim poslom.

- Otvorena su sva pitanja i imam ambiciju da radim taj posao, ali ne možemo preko noći da presečemo i kažemo baviću se ovim poslom i za nekoliko dana da prekinem pa ne bih to da radim. Moram studiozno da napravim šta je najbolje za Borac i za mene te da vidmo u kom pravcu to ide. Imam velike ambicije što se tiče trenerskog posla, tako da ko zna, možda se otvori neko pitanje pa budem selektor BiH. U ovom momentu najbitnije je da pričamo otvoreno i nema skrivenih tema, na istim smo talasnim dužinama kako treba da funkcioniše fudbal koji je postao biznis jer to više nije samo sport, nešto više je od sporta kao i nekih ekonomskih stvari. Otvoren sam za saradnju i ako slučajno ona ne bude ostvarena uvek sam na raspolaganju pomoći Borcu, Republici Srpskoj kao i Zeljkoviću ako to traži od mene, ali isto to očekujem od njega i ne sumnjam da neće biti saradnje u buduće vreme - izjavio je Krstajić.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25