XS
SM
MD
LG

Krupa na novom početku

Fudbaleri Krupe se poslije godinu dana igranja u Prvoj ligi Republike Srpske vraćaju u elitni rang bh. fudbala. Trener Krupe, Zoran Marić, u razgovoru za naš portal ističe da su pripreme dobro prošle, ali da je ekipa odigrala manje prijateljskih utakmica od onoga što je potrebno da se uhvati ritam za prvenstvo.

- Momci su dobro radili, to ne mogu da zamjerim nikome. Mi smo bili u malo specifičnoj situaciji u odnosu na ostale klubove, pošto se naš teren radio, tako da smo morali da se selimo po stadionima. Ono što bi nama također mogao da bude problem i sa čim nikako nisam zadovoljan jeste da smo mi odigrali samo četiri prijateljske utakmice. Obično se u pripremnom periodu odigra šest do sedam prijateljskih utakmica prije prve takmičarske utakmice, ali ove godine to nismo bili u prilici da imamo. Biće sigurno u početku malih problema ko toga, dok ne uhvatimo pravi ritam, a posebice tu mislim na naša najnovija pojačanja, Nikolića i Andrejića koji su sa nama tu tek nekih desetak dana i nisu se još uvijek uklopili u ekipu onako kako želimo, rekao nam je Zoran Marić.

Krupa još uvijek traži pojačanja, a razgovori sa nekoliko fudbalera se vode.

- Prelazni rok za nas nije završen. Radimo konkretno na tome i biće sigurno još nekih pojačanja. Mi nemamo širok roster, pa su nam potrebni igrači koji će proširiti konkurenciju. Prije svega, mislim na jednog centralnog veznog fudbalera, gdje mi imamo kvalitetne igrače, ali u slučaju ne daj Bože neke povrede ili kartona, nemamo adekvatne zamjene i zbog toga tu moramo tražiti još jednog igrača. Također, ukoliko bi se do kraja prelaznog roka pojavio jedan kvalitetan štoper, kao i bek, rado bih ga doveo u ekipu.

Ambicije Krupe su, prije svega, opstanak i stabilizacija kluba u Premijer ligi.

- Ambicije Krupe za novu sezonu su prije svega opstanak. Poslije godinu dana u Prvoj ligi se vraćamo u najjači rang takmičenja. Želimo da od Krupe ponovo napravimo stabilnog premijerligaša, kakva je bila i u nekim ranijim godinama i to nam je prvashodni cilj za narednu sezonu.

U prvom kolu Krupa dočekuje Sarajevo, a Marić ističe da će to biti jako težak meč.

- Teška utakmica odmah na startu, ali ako ništa igramo kući. Da sam mogao da biram jednu ekipu koju bih da izbjegnem na samom početku prvenstva, to bi onda sigurno bilo Sarajevo. Aktuelni su prvaci, imaju odličan igrački kadar, odlično su vođeni, svi znamo šta Sarajevo predstavlja u bh. fudbalu, a uz to je i ono što sam vam pomenuo na početku, naša još uvijek nedovoljna pripremljenost za takmičenje. Sigurno da sada kada sam ovo nabrojao jasno je da je Sarajevo favorit u ovoj utakmici, ali igramo na našem terenu, što bi uz činjenicu da nam dolazi aktuelni prvak trebala da bude motivacija da ostvarimo dobar rezultat, a za nas bi to u ovom trenutku bilo da ostanemo neporaženi na bilo koji način.

O ostatku lige Marić ne bi na samom početku, sačekaće ipak da se stvari malo iskristališu.

- Teško je govoriti o ostatku lige u ovom trenutku. Svaka ekipa u prelaznom roku pokušava da bude jača nego prethodne godine, pa vidjećemo koliko su uspjele u tome. Sigurno da će se u prvih 6-7 kola stvari iskristalisati, te da ćemo tada moći da vidimo koje će ekipe da se bore za vrh, a koje za opstanak.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25