XS
SM
MD
LG

Jadran igra Ligu šampiona

Podgorica, (MINA) – Vaterpolisti Jadran Carina igraće naredne sezone Ligu šampiona, saopšteno je iz Hercegnovskog kluba.

Navodi se da je rukovodstvo Jadrana, uprkos brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, odlučilo da potvrdi učešće kluba u Ligi Šampiona za narednu sezonu i sačuva “wild card status”.

Saopšteno je da finansijska situacija u klubu nije dobra, ali da razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

Predsjednik kluba Đuro Marić kazao je da su se, uprkos finansijskim problemima, odlučili za taj potez, koji nosi i svoj rizik.

“Ne želimo da zaustavmo proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, Vaterpolo savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku. Očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama”, kazao je Marić.

On je naglasio da je igranje regionalne lige upitno i da je, kako sada stoje stvari, neće biti u dosadašnjem formatu.

“To je veliki problem za klubove iz Crne Gore. To je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na tu odluku”, rekao je Marić.