XS
SM
MD
LG

Jedinstvo naciljalo titulu

Nakon sjajne prošle sezone u kojoj ih je pandemija virusa korona spriječila da se do kraja bore za šampionsku titulu, odbojkaši brčanskog Jedinstva u narednu će ući znatno pojačani i sa velikim ambicijama.

Iz tabora Brčaka najavljuju da će biti tvrd orah za sve, pa i za gradskog rivala, ekipu Mladosti, koja dominira bh. parketima posljednjih godina. U Jedinstvu su bili i te kako aktivni ovoga ljeta. Ekipu koja je prošle sezone okončala na prvom mjestu regularnog dijela sezone pojačalo je nekoliko igrača. Dovedeni su Azur Kurtić, Ivan Andonov, makedonski reprezentativac, proslavljeni Žarko Kisić te Stafan Loparić.

Takođe, obnovljena je saradnja sa nekoliko odbojkaša, a među njima je i talentovani primač servisa Stefan Mirković (20). Radi se o dvadesetogodišnjaku rođenom u Ljigu, kojem će ovo biti druga sezona u Brčkom.

"Produžio sam ugovor s Jedinstvom do kraja sezone 2020/2021. Prošle sezone imali smo odličan rezultat, prvi smo bili u regularnom delu prvenstva, osvojili smo federalni kup te se plasirali u finale Kupa BiH, ali zbog situacije s virusom korona nismo mogli igrati tu završnicu", kaže Mirković.

Brčaci će motore za narednu sezonu upaliti 10. avgusta, za kada je trener Edin Baković zakazao prozivku. Talentovani Mirković naglašava da će u nadolazeću sezonu njegov tim ući jači nego što je bio slučaj u prošloj.

"Kao i svake godine, ekipa Mladosti favorit je za osvajanje titule BiH, odlična su ekipa sastavljena od vrlo iskusnih igrača. Što se nas tiče, mi smo se takođe pojačali u odnosu na prošlu sezonu. Borićemo se i dati sve od sebe da im ove sezone pomrsimo konce", istakao je prvotimac Jedinstva i dodao:

"Ono što me je najviše zadržalo u ovom klubu jesu prije svega odličan rad i ambicije kluba da osvaja domaće trofeje i da se bori za nastupe u evropskim takmičenjima."

Za kraj je poručio da, kao i svaki mladi sportista, jednog dana želi da zaigra u nekom evropskom klubu, ali da neće žuriti.

"Prvo želim da se afirmišem kao igrač ovdje u Jedinstvu, pa ćemo videti kako će to ići u budućnosti", kazao je Mirković.

Iz Jedinstva je takođe saopšteno da su ugovore produžili još Radoslav Ćuk i Dejan Jocić, a saznajemo da klub pregovora sa još nekoliko kvalitetnih igrača koji bi u narednim danima trebalo da postanu stanovnici Brčkog.


2 .kolo Mini liga 1-5
Bosna 3 : 2 Kakanj 78
Mladost 3 : 1 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kakanj 78 2 1 1 4
2 Mladost 1 1 0 3
3 Jedinstvo 2 1 1 3
4 Bosna 2 1 1 2
5 Domaljevac 1 0 1 0