XS
SM
MD
LG

Trka Beograd - Banjaluka ponovo startuje sa Trga Republike

Biciklistička trka Beograd - Banjaluka vraća se na velika vrata u sam centar Beograda. Ovogodišnje, 14. izdanje najkvalitetnije trke na ovom prostorima startovaće 4. septembra sa Trga Republike, a prva etapa voziće se iz Beograda, preko Obrenovca i Šapca, sve do Bijeljine.

Biciklizam se vraća u sam centar Beograda. Direktor međunarodne Trke kroz Srbiju i trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja imao je izuzetno uspešnan sastanak sa čelnim ljudima Beograda do Bijeljine.

Biciklizam se vraća u sam centar Beograda. Direktor međunarodne Trke kroz Srbiju i trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja imao je izuzetno uspešnan sastanak sa čelnim ljudima Beograda.

Sastanku je prisustvovao šef Predsedništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je izrazio veliko zadovoljstvo što će se biciklistički karavan jedne od najznačajnijih trka u ovom delu Evrope vratiti u sam centar Beograda, na Trg Republike gde će 4. septembra biti održana i svečana ceremonija otvaranja trke od Beograda do Banjaluke.

U prethodnih 14 godina postojanja, trka je uglavnom startovala ili sa Trga Republike ili sa platoa ispred Hrama Svetog Save, medjutim posle dve godine pauze, dogovoreno je da će Trg Republike od sada biti stalno mesto starta manifestacije.

"Ovo je velika čast za sve nas u organizaciji Trke kroz Srbiju i trke Beograd - Banjaluka. Dugujemo velika zahvalnost Beogradu i posebnu zahvalnost gospodinu Goranu Vesiću za sve što radi na promociji sporta i biciklizma, ali i Trke kroz Srbiju koja ponovo startuje iz Beograda."

"Dolazim iz Banjaluke i znam koliko svima nama u Republici Srpskoj znači činjenica da je Beograd na ovaj način podržao trku Beograd - Banjaluka. Startovati sa najlepšeg trga u prestonici Srbije, i završiti trku u samom centru Banjaluke, to je predivna stvar za sve nas, podrška koju smo dobili u organizaciji je ogromna i drago mi je što će biciklisti iz celog sveta ponovo proći najlepšom trasom kroz sam centar Beograda i što će imati priliku da vide koliko je prestonica Srbije lepa" izjavio je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Trka Beograd - Banjaluka će biti deo velike biciklističke manifestacije. Ove godine Trka kroz Srbiju slavi veliki jubilej, pred nama je 60. Trka kroz Srbiju koja se vozi od 31. avgusta do 3. septembra. Već sutradan, 4. septembra startuje trka Beograd - Banjaluka, što znači da će dve najveće trke na ovim prostorima biti faktički spojene u jednu veliku manifestaciju, kako bi se na što bolji način obeležio jubilej 60. Trke kroz Srbiju.

Goran Vesić istakao je i veliko zadovoljstvo što će Beograd biti deo i tog velikog sportskog jubileja Trke kroz Srbiju koja se vozi od 1939. godine, i ali i zbog činjenice da će i ovogodišnja Trka kroz Srbiju startovati iz Republike Srpske, sa prelepe Jahorine.

Start trke Beograd - Banjaluka biće na Trgu Republike 4. septembra, a prva etapa je od Beograda do Bijeljine. Dan kasnije biciklisti će iz Semberije voziti do Vlasenice, a potom od Brčkog do Teslića. Treća etapa je Teslić - Prnjavor, a poslednja četvrta, 7. septembra od Dervente do Banjaluke.

Na startu ove prestižne međunarodne manifestacije pojaviće se 175 vozača iz 25 timova sveta.

IZVOR: RTS