XS
SM
MD
LG

Vila cilja prolaz

Muamer Vila, Klis

U srijedu 26. avgusta igraju se utakmice prvog kola seniorskog Kupa Federacije BiH, fudbaleri Klisa na Sportskom centru "Seid Padalović " u  Buturović Polju od 17:00 sati će ugostiti  gornjovakufsku Slogu.

Hercegovački Hofenhajm posljednjih sezona igra veoma dobro, postiže odlične rezultate, a prije dvije sezone su zadivili fudbalski svijet, plasiravši se među osam najboljih klubova u najmasovnijem takmičenju u fudbalu, Kupu BiH.

Jedan od najzaslužnijih u ovoj složnoj družini je iskusni napadač Muamer Vila koji je prošao Omladinsku školu jablaničke Turbine, da bi nastupao za Čapljinu, Olimpik, Orašje, Rudar iz Kaknja.

Ovaj sjajni napadač, rođen je za strijelca, nevjerovatne brzine, sjajne tehnike. Potpisnik ovih redova pomno je pratio ovog više nego skromnog igrača i na jednoj prvenstvenoj utakmici 2013. godine u dresu Čapljine, jedan od prisutnih gledalaca kada je vidio kvalitete ovog napadača je rekao " Ovaj igrač ima takve kvalitete da može da igra u jednom od evropskih velikana ".

Pred utakmicu sa Slogom, Muamer Vila je rekao :

" Prije svega želim da pozdravim čitaoce portala sportdc.net,  što se tiče kup utakmice sa Slogom, očekivanja su uvijek ista, bez obzira na ime protivnika, mi samo gledamo naprijed i idemo ka novoj pobjedi. Kup utakmica nam dolazi u malo nezgodno vrijeme, imamo teži raspored u prvim kolima. Šta je tu je, očekujemo mušku igru i naravno našu pobjedu", kazao je Muamer Vila .