XS
SM
MD
LG

Licemjerni bezobraznici sa dvostrukim aršinima

Foto: US Open

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena jer je nehotično i nenamjerno pogodio linijsku sutkinju u glavu. 

Njegov čin se može tumačiti kao agrsivnost. Mada, Nole nije gledao sutkinju, ona se kretala i nije pratila dešavanja i sve je bio splet okolnosti. 

Međutim, bilo je i drugačijih scena. Alijaž Bedene pogodio je kamermana i dobio je sao opomenu. To govori koliko su licemjerni i bezobrazni organizatori sa US Opena. Uz sve to su i nezahvalni.

Nema Federera, nema Nadala pa još Nole da nije došao ovaj Gren Slem bi bio potpuni fijasko. Ne traži niko da Noletu poklone pehar. On bi to sam osvojio jer ga niko pobijediti ne može. Moglo mu se bar zahvalnosti radi progledati sada kroz prste.

Na kraju krajeva, teniseri uvijek izbace loptice koje im u džepu ostanu kada završe servis gem. To što je Nole morao biti eliminisan na neki način, to je sada druga stvar. 

Iskreno, očekivao sam da će izaći informacija u nekom trenutku kako je neko u timu Đoković pozitivan na koronu i da će ga tako izbaciti. Prosto, ne može se dozvoliti da neko sruši tezu da je Federer najbolji ikad. Ne može se dozvoliti da ga jedan Srbin iz male Srbije prestigne po broju Gren Slemova. Zato su iskoristili priliku i oteli mu pehar iz ruku. Jeste osmina finala, ali ajmo realno pričati.

Na ovom turniru Nole ne bi izgubio jer ga nema ko dobiti. Zato je morao biti uklonjen kad se ukazala prilika za takvo nešto.