XS
SM
MD
LG

Nelogični potezi pogođene sutkinje

Foto: ATP Tour

Poslednja 24 sata goruća sportska vijest jeste diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US Opena jer je lopticom nenamjerno pogodio linijsku sutkinju. Što se više gleda snimak, sve više se nameću neke nelogičnosti.

Naime, prvo i osnovno treba reći šta se desilo i zašto je Nole izbacio lopticu iz džepa. Kada server završi gem, uvijek uradi to i taj dio je apsolutno po pravilima. Nole jeste mrvicu jače bacio lopticu ali je ta loptica pogodila sutkinju uz poklapanje milion okolnosti.

Po teniskim pravilima svako ko pogodi osoblje na terenu je diskvalifikovan, bilo namjere ili ne. Naravno, navodili smo sinoć da se primjenjuju dvostruki aršini i naveli slučaj Bedenea i kamermana. Jednostavno, Nole je nenamjerno pogodio sutkinju. Jeste prekršio pravilo ali je morao imati i eke olakšice radi tone nevjerovatnih okolnosti.

No, ajmo malo pričati o sutkinji. Gospođa je takođe prekršila pravilo. Naime, linijske sudije se ne smiju kretati a ona se kretala. Smiju naravno ako su igrači na klupi i ako je pauza između gemova. Ovde nije bio takav slučaj.

Drugo, sutkinja se navodno gušila. Pa ako se gušila, kako za Boga miloga nije skinula masku ? Ako se neko guši samim tim mu je disanje sa maskom otežano. Da se stvarno gušila, prvo bi skinula masku da poveća dotok kiseonika.

Sve ovo upućuje na dvije stvari. Prva, sutkinja je takođe prekršila pravilo i zato je Nole morao biti pomilovan. A drugo, sutkinja je veoma dobra glumica.