XS
SM
MD
LG

Jovan Stević Vršani za bolja vremena

Jovan Stević Vršani

Nedavno je u Republici Srpskoj startovala i Prva Opštinska liga Bijeljina grupa "zapad" u kojoj se takmiči Jovan Stević Vršani, koji su nažalost prije dvije sezone ispali iz Područne lige RS grupa "Semberija".

Međutim, to nije obeshrabrilo ovaj klub da krene u borbu da se pokuša vratiti u ovaj rang takmičenja, ali sada sa dosta mlađim sastavom u odnosu na neke prethodne godine.

Do sada su odigrana tri kola, a Jovan Stević Vršani su upisali dvije pobjede i jedan neriješen rezultat, te se nalaze na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Ipak ovo nije samo običan fudbalski klub, on je skup prijatelja, drugova i mnogih drugih stvari.

Klub iz Semberije želi povratak tamo gdje mu je mjesto

Za www.sportdc.net govorio je Mladen Đukić, predsjednik ovog kluba i igrač.

- Poslije nešto lošije posljednje dvije sezone u novu smo ušli sa nešto većim ambicijama. Došlo je do nekih promjena u kadrovskom smislu, kako organizaciono tako i u igračkom kadru. Klub je preuzela nova uprava koju čine sve mladi momci koji su i dugogodišnji igrači u klubu. Trudimo se da se prije svega u organizacinom smislu podignemo na jedan viši nivo i da obezbjedimo što bolje uslove, gdje će se svi koji djeluju oko kluba osjećati lijepo, imati svoju ulogu i dati doprinos u funkcionisanju kluba. Imamo dosta novih ideja koje želimo sprovesti u djelo, a dosta njih smo već realizovali za vrlo kratko vrijeme. Jedna od ideja koje smo sproveli je i prodaja članskih karata koja je već sad prevazišla naša očekivanja i gdje smo naišli na veliku podršku ljudi koje vole klub.

Đukić ističe da su i pored novih ideja u ovom prelaznom roku doveli nekoliko novih igrača, a takođe ima i povratnika.

- Što se samog igračkog kadra tiče u ovom prelaznom roku klub je pojačalo 7 igrača, vratili smo neke stare bitne igrače, a i priključili dosta mladih momaka od kojih očekujemo da stasaju uz nas iskusnije i koji su budućnost kluba. Za uslove ovog ranga takmičenja imamo sasvim dobru ekipu i očekujem borbu za sami vrh tabele. Novi šef stručnog štaba je gospodin Željko Kajis koji je većinu igrača trenirao u mlađim kategorijama i koji je uveo neke novine i disciplinu u ovaj tim. Iz prva 3 kola imamo 7 osvojenih bodova i nalazimo se trenutno na drugom mjestu, a u sledećem kolu dočekujemo jednu od najboljih ekipa u ligi, trenutno prvoplasiranu Ljeljenču. Očekujem jednu dobru utakmicu koja će biti pravi test za nas da pokažemo koliko ova ekipa može i vrijedi, zaključio je Mladen Đukić.

Mladen Đukić, predsjednik i igrač kluba


Budućnost : Gorica
Kovačići 08 : Omladinac
Stević Jovan : Ljeljenča
Koridor 2011 : Piperci
Magnojević 2001 : Jedinstvo
Sloga 94 : Proleter
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Ljeljenča 3 3 0 0 9
2 Stević Jovan 3 2 1 0 7
3 Magnojević 2001 3 2 0 1 6
4 Sloga 94 3 2 0 1 6
5 Budućnost 3 2 0 1 6
6 Koridor 2011 3 1 1 1 4
7 Omladinac 3 1 0 2 3
8 Jedinstvo 3 1 0 2 3
9 Gorica 3 1 0 2 3
10 Proleter 3 0 2 1 2
11 Piperci 3 0 1 2 1
12 Kovačići 08 3 0 1 2 1