XS
SM
MD
LG

Danas polufinale Kupa Crne Gore

Pres Kupa Crne Gore

Polufinalnim duelima Kupa Crne Gore u subotu i nedjelju zvanično će početi nova vaterpolo sezona u Crnoj Gori. U subotu, u 18 sati u Budvi, sastaće se VPK Primorac i VA Cattaro, dok će dan kasnije od 19 sati u istom bazenu rivali biti PVK Budvanska rivijera i PVK Jadran. Revanš utakmice na program su 7. i 8. oktobra. Sve utakmice prenosiće TV Mne Sport.

Trener Katara, Ivan Bjelobrković kazao je da njegov tim u duelu gradskih rivala nije favorit.

"Dolaskom dva iskusna igrača, Bojana Paunovića i Miljana Popovića, dobićemo dubinu u napadu, koja nam je falila prethodnih godina. Uz maksimalno zalaganje pokušaćemo da utakmice učinimo interesantnim i da se nadamo da možemo doći do finala", rekao je Bjelobrković.

Strateg Primorca Sandro Sukno respektuje protivnika u polufinalu.

"Naša velika želja je da uđemo u finale, a da kasnije razmišljamo o borbi za trofej. Respekt zaslužuje Kataro, ali želimo da pobijedimo i plasiramo se u finale. Vjerujemo da će uskoro biti završen i bazen, a samim tim i agonija kotorskih vaterpolo klubova. Želja je da prvo izborimo finale, a nakon toga ćemo pričati o Jadranu", kazao je Sukno. 

Trener Jadrana, Petar Radanović kazao je da je njegov tim favorit, ali da će to morati da opravda u bazenu.

"Prvom timu priključeni su mladi igrači, koji će neočekivano imati više prostora nego što je bilo planirano. Koronavirus i ekonomska kriza koju je prouzrokovala zaustavila nas je u realizaciji planiranoh projekta. Bez obzira na probleme, uradićemo sve da zadržimo primat u crnogorskom vaterpolu. Neće biti lako, ali imajući u vidu da smo zadržili 3-4 starija igrača, smatram da smo u igračkom kadru najbolji. Duel sa Budvanskom rivijerom, bez obzira na značajno podmlađen sastav rivala, će biti interesantan i imaće svoju draž", rekao je Radanović.

Drago Pejaković, trener Budvana, ističe da će njegov tim nastupiti u znatno slabijem sastavu nego prethodnih godina.

"Zbog trenutne situacije nijesmo mogli da zadržimo pet igrača koji su bili nosioci u prošloj sezoni i samim tim naši apetiti su skromniji. Odlučili smo da pružimo šansu mlađim igračima. Jadran je favorit, ali očekujem da će naš motiv biti na visokom nivou i da utakmice učimo neizvjesnijim", rekao je Pejaković.

Trofej brane vaterpolisti Jadrana, koji su u prošlogodišnjem finalu pobijedili ekipu Budve 9:8. 

Kompletnu konferenciju možete pogledati na youtube kanalu: