XS
SM
MD
LG

Uz manje poteškoće Subotičani nadigrali ''brđane''

Sjajna serija Subotičana prekinuta je remijem sa Novim Pazarom i porazima od Proletera i TSC-a. Krajnje je bilo vreme da se negativan trend rezultata zaustavi i ekipa vrati na staze uspeha. Svesni su toga bili igrači i trener Vladimir Gaćinović i u meč protiv Čukaričkog su uišli pod imperativom pobede i malim pritiskom.

- Protekle tri nedelje nismo pravili očekivane rezultate, kao da nam je ponestalo energije. Dobro smo prostudirali Čukarički i ušli smo maksimalno agresivno i odigrali u visokom ritmu. Postigli smo golove na vreme, i onda iz ničega poklonili protivniku dva gola. Najblaže rečeno bilo je smešno, kao da su igrali petlići a ne profesionalci. Osetilo se odsustvo, duže vremena,  povređemog Ivančevića i kapitena Dunđerskog. Teško je bilo vratiti se u normalu, i rekao sam igračima u poluvremenu ako nastavimo u istom ritmu da će stvari krenuti nabolje. Igrači su ispoštovali dogovoreno, došli su golovi i stičem utisak da smo mogli postići još koji gol - prenosi nam utiske Gaćinović.

Kakav je dojam na vas ostavio gost sa Banovog Brda?
- Čukarički je sjajna ekipa, tvrdi naš sagovrnik, igraju agresivno i znali smo odakle nam preti glavna opasnost. To je pre svega njihovi bočni i centralni napadači Dermančević, Kajević, Savić, Rakonjac… Znali smo da su sposobni da svakom rivalu daju po 2-3 gola i jedino rešenje je bilo da budemo od njih agresivniji i da odsečemo pomenute igrče.

Dvonedeljnu pauzu Subotičani će iskoristiti za  konsolidaciju, da se povređeni igrači oporave. Sa reprezentativnim selekcijama biće Vidović i Bjelović, koji su pozvani u U19, dok će Ivančević zbog povrede  izostati sa spiska mlade reprezentacije. Trener Gaćinović je do srede dao slobodno igračima, a u subotu je zakazana prijateljska utakmica sa OFK Bačkom.