XS
SM
MD
LG

Sarajevo lako sa Krupom

Krupa - Sarajevo 2:4

Fudbaleri Sarajeva pružili su još jednu jako kvalitetnu partiju i u osmini finala Kupa BiH su rezultatom 4:2 savladali Krupu, čime su osigurali plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

 Sarajevo je odigralo jako dobar meč a iako je rotirao svoj sastav, Vinko Marinović je ipak izveo dosta snažnu ekipu na teren u Krupi. Njegov tim je od samog početka meča, pokazao veliku želju da što prije osigura plasman dalje, a već u 8. minuti je Sarajevo povelo, nakon što je Marin Galić pogriješio i loptu poslije ubačaja Tatara skrenuo u vlastitu mrežu.

Nastavilo je Sarajevo sa napadima i u narednom periodu, a posebno raspoloženi Amar Rahmanović nakon ubačaja Velkoskog u 24. minuti iz kornera glavom trese mrežu domaćina.

Rahmanović u 36. minuti postiže fenomenalan gol iz slobodnog udarca čime praktično rješava pitanje pobjednika, a Sarajevo je prije toga imalo još nekoliko šansi da njegovo vodstvo bude i uvjerljivije.

Već na otvorenju drugog dijela, Rahmanović, Velkoski i Pejović su napustili teren, a tempo igre Sarajeva blago je opao. Krupa je u 62. minuti tako došla do gola preko Igora Makitana nakon ubačaja iz prekida. 

Potom su domaći imali šansu desetak minuta kasnije da potpuno vrate neizvjesnost susretu, ali su promašili. To je Sarajevo natjeralo da zaigra nešto ozbiljnije do kraja duela, pa je u 74. minuti nakon odlične akcije Fanimo na asistenciju Hebibovića pogodio za 4:1.

Krupljani ipak nisu odustajali, a u 87. minuti stigli su do još jednog gola. Strijelac je bio Emanullah Blažević, no do kraja meča Krupa nije uspjela do kraja da se vrati u meč.