XS
SM
MD
LG

Završen prvi dio sezone u GFL Gradiška: Mladost jesenji prvak

Jesenji šampioni: Mladost, Seferovci

Nakon sedam odigranih kola i nešto manje od dva mjeseca igre spuštena je zavjesa na jesenji dio šampionata u Gradskoj ligi Gradiška.

Titulu prvaka u prvom dijelu sezone zasluženo je ponio tim Mladosti. Seferovčani su loše otvorili novu sezonu, pa su u prvom kolu 'teško' poraženi u Kozincima rezultatom 5:1, međutim u nastavku ekipa koja konstatno ima podršku ''Bojevih glava'' upisala je pet uzastopnih pobjeda i sa 15 bodova na vrhu tabele dočekaće proljećni dio prvenstva.

U derbiju 7. kola Mladost je na domaćem terenu pogotkom rezerviste Branislava Madžara u 76. minuti savladala vrlo dobru ekipu Stevan Dukić iz Rogolja koja je na kraju zauzela četvrto mjesto sa 10 osvojenih bodova, što je svakako odličan rezultat za tim koji je nakon tri godine stanke ponovo počeo da se takmiči.

U proljećnom dijelu prvenstva Mladosti će najviše prijetiti kozinačnko Bratstvo koje je ostvarilo ubjedljiv trijumf u Staroj Topoli i na pauzu odlazi sa samo dva boda zaostatka za liderom. Ekipu Dragiše Škorića do sigurne pobjede vodili su dvostruki strijelac Milan Babić, te Muhamed Hajdarević i Duško Trkulja. Počasni gol za domaće postigao je Bojan Golemović u 91. minuti.

''Do nastavka prvenstva i gostovanja u Seferovcima kod aktuelnog lidera na tabeli slijedi duža pauza. Pauzu ćemo iskoristiti za analizu dosadašnjeg rada, pripremu za nastavak takmičenja i realizaciju zadanih ciljeva'', saopštilo je Bratstvo iz Kozinaca.

Deset golova u Vilusima

Prava goleada viđena je na stadionu ''Bare'' gdje su se u komšijskom okršaju sastali Vilusi i Romanovci. Romanovčani su vodili, ali domaći su do kraja prvog dijela preokrenuli rezultat na 3:1, da bi u nastavku sa još četiri pogodka rješili utakmicu u svoju korist sa 7:3. Het-trik upisao je Željko Milanović, dva gola postigao je Bojan Blagojević, dok su po jednom precizni bili Danijel Vrebac i Nemanja Blesić. Strijelci za goste bili su Slaviša Kovačević, Aleksandar i Lazar Dulić.

Ovo je bila prva pobjeda Vilusa ove jeseni, dok su Romanovci jedini tim u ligi koji je upisao svih šest poraza. 

''Loša polusezona za naš tim. Nadamo se većem uspjehu na proljeće, kao i pomoći pri gradnji stadiona, jer smo jedini na području grada koji se aktivno takmičimo u Gradskoj fudbalskoj ligi, a stadiona nemamo'', zaključili su Romanovčani na kraju prvog dijela sezone.

Sve u svemu sezonu je obilježio relativno mali broj utakmica, ali kvaliteta nije manjkalo. Bodovna razlika između prva četiri mjesta ostavlja nadu da će na proljeće šampionat biti još zanimljiviji.

 


Romanovci 1 : 0 Vilusi
Bratstvo (K) 5 : 0 Ratar
Stevan Dukić 0 : 4 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bratstvo (K) 12 10 1 1 31
2 Mladost 12 10 0 2 30
3 Bratstvo (O) 12 6 2 4 20
4 Stevan Dukić 12 5 2 5 17
5 Vilusi 12 3 2 7 11
6 Ratar 12 1 4 7 7
7 Romanovci 12 1 1 10 4