XS
SM
MD
LG

Radnik preokretom do bodova

U okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Radnik iz Bijeljine je na domaćem terenu dočekao ekipu Tuzla City, a konačan rezultat glasio je 2:1.

Radnik je nakon pet utakmica bez pobjede konačno došao do tri boda i to na svom terenu, a u prethodnim mečevima su zabilježili čak četiri poraza i jedan remi, pa im je meč protiv Tuzla Sitija  bio pod velikim imperativom, i na kraju su uspjeli doći do vrijedna tri boda.

S druge strane, fudbaleri Tuzla Sitija su u Bijeljinu došli također sa dva poraza u posljednje dvije utakmice te su željeli osvojiti bodove na Gradskom stadionu, ali u tome nisu uspjeli, te su doživjeli još jedno razočaranje.

Sve je dobro počelo za goste. Ekipa Nermina Bašića je u prvih pet minuta stvorila nekoliko dobrih prilika. Prvo je Maksimović zaprijetio, a onda je Dofo prošao sjajno po desnoj strani, tražio Crnkića koji se ubacivao iz drugog plana, ali odbrana Radnika se uspjela odbraniti i izbaciti loptu iz šesnaesterca.

Igrala se deveta minuta na meču kada je viđena prva opasnost pred golom gostujućeg tima. Radnik je izveo korner, ali na kraju je Nukić izbacio loptu koja je pala blizu gola Fejzića,. 

Tuzla Siti  je imala sjajnu priliku u 11. minuti. Rugašević je lijepim centaršutom pronašao Maksimovića, koji je glavom šutirao pored gola, a već je u narednom napadu Nukić zaprijetio Radniku, ali je Sušić loptu izbacio u korner. U 17. minuti dosuđen je penal za Tuzla Siti . Kozić je srušio Crnkića, a Mulahasnović je pokazao na bijelu takčku. Loptu je u ruke uzeo Ubibarip i svoju ekipu doveo do vodstva.

Gosti su u 28. minuti imali dobar napad, ali na kraju ga je lošim udarcem glavom upropastio Maksimović, da bi Gogić dvije minute kasnije šutirao iz slobodanjaka za Radnik, ali je lopte otišla preko gola.

Radnik je u 34. minuti zaprijetio. Fejzić je zaustavio udarac Bradnonjića, što je ujedno bio prvi šut u okvir gola od strane tima iz Bijeljine. Tuzlaci su u 39. minuti imali veliku priliku preko Crnkića, ali njegov udarac sa četiri metra je otišao preko gola.

Inicijativa Radnika isplatila se golom u 45. minuti, kada su Bijeljinci poravnali rezultat na 1:1. Janjić je pogodio glavom nakon odličnog centaršuta Đurića.

Obje ekipe su drugo poluvrijeme otvorili dobrom i otvorenom igrom, pa se to isplatilo Radniku u 50. minuti, kada su došli do preokreta. Huseinbašić je iskoristio veliku smušenost odbrane gostiju. Prvo je Đurić promašio loptu, ali je ona došla do Huseinbašića, koji je šalje iza leđa golmana Tuzle.

Još jedna prilika za fudbalere Radnika desila se u 57. minuti. Đurić se našao u prilici, šutirao, ali je njegov udarac odbranio Fejzić. Gosti su zaprijetili po prvi put u drugom poluvremenu tek u 61. minuti kada je Rugašević šutirao preko gola, a lopta je otišla pored stative.

U 67. minuti nova prilika za Radnik. Bradonjić je pokušao sve riješiti sam, ali je njegov šut zaustavio Fejzić. Radnik je od drugog gola potpuno zagospodario terenom, a pred golom Tuzla Sitija su se redale prilike. U 72. minuti novu šansu je propustio Bradnonjić, a njegov šut je odbranio Fejzić.

Igrala se 82. minuta kada su gosti preko Ubiparipa zaprijetili iz slobodnog udarca, a njegov šut je otišao preko gola, a dvije minute kasnije je i Karjašević loše šutirao, pa je propala još jedna prilika za Tuzla Situi.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Radnik zabilježio veliku pobjedu nakon preokreta na svom stadionu.


Mladost 0 : 1 Zrinjski
Željezničar 2 : 3 Široki Brijeg
Sloboda 2 : 0 Krupa
Borac 2 : 2 Sarajevo
Radnik 2 : 1 Tuzla City
Velež 2 : 0 Olimpik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 18 12 6 0 42
2 Željezničar 18 11 3 4 36
3 Borac 18 10 2 6 32
4 Zrinjski 18 10 2 6 32
5 Široki Brijeg 18 9 4 5 31
6 Velež 18 8 6 4 30
7 Tuzla City 18 7 3 8 24
8 Sloboda 18 6 4 8 22
9 Mladost 18 6 1 11 19
10 Radnik 18 3 6 9 15
11 Krupa 18 2 4 12 10
12 Olimpik 18 3 1 14 10