XS
SM
MD
LG

Najava 12. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Ovog vikenda na programu je novo olo u engleskoj Premijer ligi. Kolo će obilježiti derbi Mančestera a biće tu još zanimljivih mečeva.

Prvi meč u kolu igraju u petak Lids i Vest Hem. Oba tima igraju dosta dobar fudbal ove sezone. Za Lids se može reći da igra u skladu sa očekivanjima a Vest Hem je prebacio za sada očekivanja. Gledajući kako igraju i jedni i drugi, ovo je meč gdje bi prosto moralo biti dosta golova i zato ga vrijedi pogledati. Meč se igra u petak od 21h.

Program u subotu otvaraju Vulverhempton i Aston Vila. Vulvsi bez Himeneza nemaju ni glavu ni rep i vidi se da im mnogo fali. Neće još igrati tako da je to hendikep za njih. Sa druge strane, Vila često ima problema protiv ekipa koje se organizovani brane a Vulvsi su baš takav tim. Ne treba očekivati previše golova na ovom meču, koji počinje u 13:30h.

Od 16h sastaju se Njukasl i Vest Brom. Njukasl je u utorak izašao iz izolacije i nakon što im je odložen meč sa Vilom radi korone, sada su spremni. Njukasl generalno igra promjenjivo ali je teško reći kakvi će biti nakon korone. Vest Brom je doživio debakl u prošlom kolu protiv Palasa i sada se žele iskupiti. Ne treba očekivati mnogo golova a blaga prednost ipak Njukaslu.

Od 18:30h igra se derbi kola. Mnačester Junajted dočekuje Mančester Siti. Timovi ovaj meč dočekuju u promjenjivom raspoloženju. Junajted je ispao iz Lige šampiona dok je Siti uhvatio dobar ritam a oporavio se i Aguero te je dao gol protiv Marseja. Junajted se ove sezone muči na svom terenu i dobili su samo VBA. U tri derbija uzeli su kući samo bod uz gol razliku 1-7. Siti takođe ne briljira u derbijima ove sezone. U gostima su doduše igrali samo sa Totenhemom i izgubili a kući su dobili Arsenal i odigrali 1-1 sa Liverpulom. Momentum je na strani Sitija i zato treba očekivati pobjedu ''Građana''.

Od 21h igra se potencijalno veoma interesantan meč. Everton dočekuje Čelsi. Everton je doživio očekivan pad. Kratka rotacija dolazi do izražaja ir ealno teško oni mogu i u TOP6 na kraju sezone. Čelsi igra sve bolje i bolje i zaista ih je lijepo gledati. Treba očekivati dosta golova ali i pobjedu Čelsija.

U nedelju nas čeka pet mečeva. Od 13h igraju Sautempton i Šefild. Ako gledamo igru u dosadašnjem dijelu sezone, Soton je ovde apsolutni favorit. Hazenhitl je sjajno posložio kockice i samo ih je nedostatak inteligencije košta da ne uzmu još tri boda u meču sa Junajtedom kada su prokockali pobjedu. Sa druge strane, Šefild ima samo bod mada igra i nie baš do te mjere očajna. Soton jeste favorit, ali ako bih negdje pucao na neočekivanu pobjedu neke ekipe, onda bi u ovom kolu to bio ovaj meč i pobjeda Šefilda.

Od 15:15h sastaju se Kristal Palas i Totenhem. Ovo je meč koji vas ne privlači da ga gledate jer djeluje poprilično neprivlačno i sumorno. Međutim, isto tako djeluje da će Totenhem ''odraditi'' posao i doći do nova tri boda. Pogotovo jer su odlični u gostima a i znaju kako treba igrati sa Palasom. Od 17:30h sastaju se Fulam i Luverpul. O najavi ovog meča ne treba mnogo pričati. Sve osim pobjede Liverpula, biće senzacija.

Od 20:15h na programu su dva meča. Arsenal dočekuje Barnli. Arsenal je toliko loš u poslednje vrijeme da zlobnici mogu sa pravom reći da je ovo derbi začelja. Ekipa Mikela Artete se muči sa samopouzdanjem i realizacijom a i dalje često ispadaju defanzivno poprilično neinteligenti. Barnli se polako stabilizovao nakon povratka Mija i djeluju sve bolje. Još su u opasnoj zoni ali djeluje da je Dajš na dobrom putu da spasi stvar. Ne bi uopšte bilo iznenađenje ako ostanu neporaženi u Londonu ali ipak treba očekivati da i Arsenal nekoga pobijedi.

U istom terminu sastaju se i Lester i Brajton. Ovo je u najavi meč koji ne treba propustiti. Lester igra lošije kući dok Brajton zaista nema sreće. Momci igraju sjajno i trebali su imati duplo više bodova na osnovu igre ali ne koriste šanse. Ovde možemo očekivati dosta golova a ukoliko Lester ne uđe na pravi način u meč, Brajton će to znati kazniti.