XS
SM
MD
LG
31.12.2020 Administrator DC

 Dominacija Blagojevićevih pulena!

Košarkašice Ušća, Banja Luka

Na prste jedne ruke možemo izbrojati klubove koji u čitavoj BiH imaju u nekom sportu obe seniorske selekcije, da ih vodi jedan čovjek, Boris Blagojević,  i da su prvi u oba takmičenja!

Sjajna sportska priča dolazi nam iz Banja Luke, iz košarkaškog kluba Ušće! Klub koji postoji 8. godina, došao je do nivoa, da je ženski seniorski tim, a  koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, glavni favorit za ulazak u Premijer ligu, dok su seniori takođe u Ligi za prvaka i za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske!

Muški tim sa skorom 8 pobjeda i 2 poraza, nastavlja od februara takmičenje u Ligi za prvaka! Djevojke sa 4 pobjede i porazom u zadnjoj sekundi, uz ostvaren plasman u četvrtfinale KUP-a RS, gdje su ih zaustavili silni Orlovi, žive san da već od naredne sezone igraju u najvišem rangu!

 Dres ovog kluba nose Nebojša Nikolić, najkorisniji igrač seniora i Vera Čađo najbolji igrač seniorki, dugogodišnji kapiten KK Ušće Nemanja Račić, kapiten ženske ekipe i druga sestra proslavljene Saše Čađo, Vanja Čađo, Mihajlo Zvonar, Ilijana Protić i mnogi drugi mladi momci i djevojke koji obećavaju.

Košarkaši Ušča, Banja Luka