XS
SM
MD
LG

Sloboda počela pripreme: Cilj je plasman u doigravanje

ŽFK Sloboda Tuzla

Trener ženskog fudbalskog kluba Slobode iz Tuzle, Armin Mujezinović obavio je prozivku igračica i odradio prvi trening s ekipom koja će se u proljetnom dijelu sezone boriti za plasman u doigravanje za ulazak u najviši rang takmičenja bh. ženskog fudbala.

Sloboda je jesenji dio prvenstva u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH grupa "sjever" završila na trećem mjestu sa tri boda manje od prvoplasiranog i dva od drugoplasiranog, pa će imati realne šanse da ispune svoj cilj. 

Tim iz Tuzle je imao veoma dobru polusezonu i bio je jedan od prijatnijih iznenađenja po mnogima koji prate ovu igru. Natavak prvenstva planiran je još u martu, ali iz Slobode ne žele ništa prepustiti slučaju i žele se maksimalno spremiti za ono što ih čeka.

Povodom priprema govorio je šef stručnog štaba Slobode, Armin Mujezinović za sportdc.net

- Pripreme smo počeli malo ranije jer je pauza bila dosta duga i svi smo se u i oko ekipe zaželjeli treninga, a naravno i druženja. Mi imamo mladu ekipu djevojaka koja se formirala u 2020 godini i predstoji nam dosta rada da bismo podigli ekipu na nivo za koji mi treneri i svi koji smo uključeni u svakodnevni rad sa djevojkama smatramo da je moguće. Prije svega naša vizija je takva da svaka djevojka koja je članica tima ima onaj osjećaj pripadnosti našem timu i ekipi, da se osjeća sretnom što je dio našeg kluba, tako da vjerujemo u onom što trenutno radimo, te da ćemo na duži period zadržati ekipu na okupu, a naravno pri tome nećemo nikome biti prepreka da svoju sreću potraži u drugom klubu, ukoliko to želi. U svim ovim stavovima imamo podršku svih struktura našeg kluba.

Trener Slobode istakao je da je moguć dolazak novih igračica u klub, ali da ne želi o tome još trenutno govoriti.

- Što se tiče eventualno novih imena o tome će se znati informacije kada krene registracioni period, pa zbog korektnosti ne bih o detaljima do okončanja eventualno novih registracija igračica. Mi vjerujemo u našu ekipu, naš klub i ono što radimo, imamo jako dobru atmosferu u timu i oko njega i naš cilj je da se dobro spremimo i poželimo da nam sve igračice budu zdrave. Takvi ćemo pružiti maksimum u drugoj polusezoni, a prevashodno cilj je doigravanje za ulazak u Premijer žensku ligu BiH. Ukoliko to ostvarimo mislimo da ćemo u plej ofu svakome biti jak protivnik, a onda je sve moguće, a to je i da se plasiramo u najviši rang takmičenja ženskog fudbala u BiH, što bi za ovu našu mladu ekipu, kao i za FK Sloboda Tuzla bio ogroman uspjeh, rekao je Armin Mujezinović.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6