XS
SM
MD
LG

Ivanjičani startovali, traži se zamena za Piščevića

Dragomir Lazović, predsednik Javor Matisa - foto: arhiva kluba

Fudbaleri Javor Matisa su 8. januara  započeli pripreme u pravim zimskim uslovima, sa visokim snežnim pokrivačem na stadionu. Njih je prilikom okupljanja pozdravio predsednik kluba Dragomir Lazović, kao i stručni štab na čelu sa trenerom Igorom Bondžulićem.

Trener ivanjičkog superligaša, Igor Bondžulić, izneo je svoja očekivanja na startu zimskih priprema:

- Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i prevazići probleme sa virusom iz prethodnog perioda. Što se tiče drugog dela sezone, naš cilj je da ostanemo u ligi i mislim da i kao ekipa i kao klub i kao grad zaslužujemo da i naredne godine budemo u superligaškoj konkurenciji. Znamo svi da nas čeka jako težak posao. Prolećni deo prvenstva je dug. Čeka nas 19 utakmica i očekujemo veliku borbu. Nijedna ekipa nije odustala od borbe za opstanak, ali mislim da imamo kvalitet i da ćemo se dobro pripremiti i uz pomoć svih struktura kluba ostvariti cilj. Javor je izuzetno afirmativan klub. Tokom godinu i po dana, koliko sam ja tu, mnogo igrača je prošlo kroz klub i zaista se mnogo igrača afirmisalo ovde i pronašlo inostrane angažmane. Cirkulacija igrača je velika, neprestano odlaze i dolaze novi. Ono što je sigurno jeste da se moramo adekvatno pojačati. Evidentno je da će nas kapiten Piščević napustiti. To je igrač koji je dosta bitan za našu igru i očekujem da ćemo kao klub odgovoriti na pravi način u ovom prelaznom roku, dovesti adekvatna pojačanja i uspeti da ostvarimo sportske ciljeve, ali i afirmišemo nove fudbalere - poručio je Bondžulić. Javor Matis će zimske pripreme obaviti u Kosjeriću, gde je u planu da se odigraju četiri kontrolne utakmice.

Kad je kadrovske situacija u pitanju, beležimo veći broj odlazaka, što je razumljivo, jer prelazni rok još nije počeo. Pored Vladimira Otaševića i Nemanje Mladenovića, sa kojima se klub rastao još pre kraja kalendarske godine, Javor su napustili Bojan Mijailović i Kristijan Župić, dok je Nedeljko Piščević pred značajnim transferom u redove šampiona Letonije, Rige. Novi fudbaler Javora je od pre dve nedelje Nemanja Vico, dok je iz Kolubare stigao golman Boris Velimirović. Očekuje se finalizacija pregovora sa još nekoliko igrača.