XS
SM
MD
LG

Silni Rudar

Rudar, Pljevlja

Grčevitu borbu za opstanak Rudar je zamijenio mnogo ljepšom, sasvim realnom evropskom ambicijom nakon šeste pobjede u nizu.

Pljevljaci su savladali Petrovac (2:0) i osvojili deveti proljećni bod, ukupno 31. od početka prvenstva, što ih je trenutno lansiralo na četvrtu poziciju Telekom 1. CFL.

Brzi gol Zakarije omogućio je domaćinu da igra mirnije, lakše da iskontroliše utakmicu, a u debeloj sudijskoj nadoknadi i da ukrasi trijumf drugim pogotkom. Uradio je to Zečević, koji je trećim pogotkom u nastavku šampionata potvrdio dobru formu.

Petrovčani su u prošlom kolu imali mogućnost da prepuste ,,fenjer“ - nijesu to iskoristili, a poslije novog poraza sve više im se komplikuje status u elitnom rangu.

- Očekivali smo tešku utakmicu. Brzi gol nam je pomogao, a u nastavku smo znali da će oni da krenu na sve ili ništa. Čekali smo protivnika i imali nekoliko šansi da prelomimo utakmicu. Falila nam je bolja završnica, ali smo to popravili na samom kraju kada smo dali drugi gol. Kada se sjetim gdje smo bili jesenas, a gdje smo sada - onda je jasno koliko smo napredovali. Ovo je sve zasluga igrača. Prezadovoljan sam. Ne brojimo pobjede, nego bodove, a njih je sve više, što me raduje. Opstanak ostaje primarni cilj, a o nečemu više razmišljamo naknadno - rekao je trener Rudars Vuko Bogavac nakon meča.

Petrovac je bio nešto agilniji na startu, ali je sve to bilo stihijski, bez nekog reda, u krajnjem i bezopasno po domaćina.

I dok su gosti pokušavali da se nametnu na sredini i urade nešto više prema naprijed, desilo se da već od 15. minuta budu u rezulatskom minusu.

Brza transformacija u fazi ofanzive bila je uspješna za Pljevljake koji su poveli srećno. Nakon centaršuta Strikovića sa desne strane, lopta se od defanzivca Petrovca odbila pred gol liniju - bio je to poklon za Zakariju koji je i žmure mogao da poentira.

Od tog trenutka Rudar je igrao na rezultat. Momci Vuka Bogavca stali su u blok i čekali šansu iz kontre i polukontre.

Akcije Pljevljake uglavnom su išle od igrača koji je u zimskom prelaznom roku stigao pod Golubinju iz beogradskog Rada - Živkovića.

Domaćin je tražio načina da gurne pas u prostor za Strikovića, iza leđa zadnje linije Petrovčana, a upravo je poslije takvog napada mladi ofanzivac imao situaciju da duplira prednost svog tima u 44. minutu.

Na startu drugog poluvremena trener gostiju Nenad Vukčević bio je primoran da zamijeni povrijeđenog Bašića, a umjesto njega je ušao Rudović.

Trudili su se Petrovčani da makar osvoje bod, ali nije išlo - nije bilo rješenja u posljednjoj trećini terena.

U nedostatku dobrih napada, nije ni defanziva blistala - sve šanse primorskog prvoligaša da izbjegne poraz otišle su u 77. minutu kada je ostao brojčano slabiji u polju.

Direktan crveni karton dobio je golman Popović, koji je intervenisao rukom van kaznenog prostora kada je bio u duelu jedan na jedan sa Strikovićem.

Rudar je kontrolisao stvari na terenu, a u finišu je propustio da ostvari ubjedljiviju pobjedu.

Pljevljacima se otvorila magistrala ka golu protivnika, ali dan nije imao Striković koji nije pogodio metu iz još jedne izgledne situacije u protivničkom šesnaestercu.

Promašio je i Merdović, ali nije Zečević koji je sa desetak metara spakovao loptu tamo gdje treba u 96. minutu.

Veliko slavlje Rudara. Razočaranje Petrovca.

- Meč je prelomio detalj sa početka utakmice kada smo primili gol nakon svoje greške. Psihološki momenat je bitan, a mi ga nemamo. Nijesmo uspjeli da se vratimo. Pokušavali smo dugim loptama, ali bez efekta. U finišu samo ostali sa igračem manje, a Rudar je to kaznio drugim pogotkom kojim je potvrdio pobjedu - rekao je Nenad Vukčević, kormilar ,,nebo-plavih“.

Izvor:pobjeda.me 


22 .kolo Telekom 1.CFL
Rudar 2 : 0 OFK Petrovac
Budućnost 1 : 0 OFK Titograd
Iskra 1 : 0 Podgorica
Jezero 0 : 2 Sutjeska
Zeta 1 : 2 Dečić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 22 18 2 2 56
2 Sutjeska 22 9 8 5 35
3 Dečić 22 8 11 3 35
4 Iskra 22 8 7 7 31
5 Rudar 22 10 1 11 31
6 Zeta (-1) 22 8 5 9 28
7 Podgorica 22 7 6 9 27
8 Jezero 22 6 5 11 23
9 OFK Titograd 22 5 5 12 20
10 OFK Petrovac 22 3 6 13 15