XS
SM
MD
LG

Tomas Vasov: Izostalo je htenje i želja, problem je u glavi

Tomas Vasov i Vladimir Stanisavljević - foto: Duško Radišić Lejča/Presslider

Nisu se Čačani nadali tako slabom startu u nastavku prvenstva. Jedan bod iz tri utakmice ne može zadovoljiti apetite prvoligaša sa Morave, koji su do nastavka gajili visoke ambicije. Poraz u Dobanovcima nije bio odraz snage na terenu, i po viđenom morali su izvući povoljniji rezultat. Poslednji poraz u Pančevu teško im je pao i uverio da moraju iz korena promeniti navike i pristup igri.

-  Ako hoćeš da budeš konkurentan moraš da igraš znatno kvalitetnije, kako kod kuće, tako i na strani.  Moramo verovati u svoje mogućnosti i iz korena da se menjamo kako bi postali konkretniji u svakom segmentu igre. Profesionalni fudbal je ozbiljna priča i traži više vere i samopouzdanja, a ne da delujemo poplašeno i bez kompasa - otvara karte trener Tomas Vasov. 

Pokazalo se da je liga izjednačena i da svako svakog može da pobedi, i da favoriti znaju da ostanu bez planiranih bodova. 

-  Definitivno naš problem je u glavi, to je presudno. Izostala je htenje, veća želja, moramo verovati u sebe. Treba samo da se prenesu stvari sa treninga, i u odnosu na protivnika, kad se rezultat lomi, pokažemo više prisebnost i samouzdanja. Da se zaključiti da nas muče vanfudbalske stvari, i psiha je problem kroji moramo prevazići - navodi poznati stručnjak.