XS
SM
MD
LG

Kakanj rutinski do pobjede i plasmana u polufinale Plej Of-a (FOTO)

Na kon što su u prvoj utakmici u Kalesiji savladali Bosnu rezultatom 3-1, odbojkaši Kaknja danas su novom pobjedom osigurali mjesto u polufinalu Plej Ofa. 

OK Kakanj potvrdio je kvalitet i sasvim zasluženo se nalazi među četiri najbolje ekipe. Demonstrirali su to i u današnjem meču, u kojem gosti nisu imali nikakve šanse. Kakanjci su izgledali odlično na terenu, te su inspirisanom i kvalitetnom igrom slavili sa maksimalnih 3-0. Dominantna predstava Kaknja današnju utakmicu je limitirala na samo 50-ak minuta, koliko je bilo dovoljno za rutinsku pobjedu. 

U prvom setu gosti su držali priključak do rezultata 9-7, no tada domaći "prebacuju u brzinu više". Uslijedila je sekvenca od čak 7-0, a sjajnu seriju na servisu imao je Fazlić, koji je tom prilikom upisao i dva asa. Do kraja seta Bosna je uspjela osvojiti još samo tri poena, pa je rezultat glasio 25-10.

Početak drugog seta slutio je još veću rezultatsku katastrofu za Kalesijce, jer se na pauzu tehničkog time out-a otišlo pri rezultatu 12-4. Ipak, gosti su drugi dio seta odigrali znatno bolje, pa su na kraju uspjeli da dođu do tri poena više nego u prvom setu. Bilo je 25-13, odnosno sigurnih i ubjedljivih 2-0 za Kakanj.

Tek u trećem setu Bosna je pružila pristojno izdanje. Možda više zbog blagog opuštanja i rotacija u redovima domaćina, nego zbog velikog htijenja da se vrate u ovaj meč, gosti su treći set izgubili sa "prihvatljivih" 25-19. Sve u svemu, bila je to odlična predstava odbojkaša iz Kaknja, uz zasluženu maksimalnu pobjedu.

OK Kakanj 78 - OK Bosna Kalesija 3-0 (25-10; 25-13; 25-19) 

Kakanj: Čizmić, Mustafić, Fazlić, Ružić, Tadić, Fejzović, Mehić, Vehab, Srebrenica.

Bosna: Požegić, Idrizović, Brigić, Alić, Hasanović, Mehmedović, Mešić, Mujkić, Kovačević.