XS
SM
MD
LG

Mali budžet a veliko srce

Foto: KK Leotar Trebinje

Njegoš u jednom dijelu ''Gorskog vijenca'' kaže ''Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka''. Tako je i sa košarkašima Leotara ove sezone. Mali budžet i to jedan od najmanjih u ligi, brojni drugi problemi a na kraju su završili u Ligi za prvaka.

Miro Vukoje i njegov stručni štab imali su ograničene resurse prilikom sklapanja ekipe. Po informacijama koje imam budžet Leotara je oko 180 hiljada maraka. Zato su u Leotaru odlučili angažovati većinom domaće momke kojima bar neće morati plaćati stan i hranu.

Okupila se veoma dobra ekipa, pogotovo ako se uzmu u obzir finansije. Braća Đurasović, Dejan Šakotić, Vladimir Aleksić, Đorđije Ninković, Stefan Mijović, Milidragović i drugovi, od starta su disali kao jedan a to njihovo zajedništvo je i najveća snaga ove ekipe.

Jer pored skromnih finansija, Leotar je imao još gomilu problema. Gotovo da nije bilo meča u kome je Leotar igrao sa kompletnom ekipom. Recimo, Slobodu i Čelik dobili su u gostima sa osam igrača u rotaciji. Brojne povrede, nekoliko slučajeva koronavirus, sve su to bile muke za Leotar.

Koliko je situacija loša što se uslova tiče, govori i podatak da Leotar na gostovanja ide i bez doktora i bez fizioterapeuta. Tako na primjer, Raičeviću koji se povrijedio protiv Borca, pomoć je ukazao medicinski tim Borca.

Međutim, bez obzira na mali budžet, na probleme sa povredama i koronom, Leotar je pokazao da veliko srce igrača može nadmašiti sve. A srce igrača Leotara je zaista veliko. Oni se bore kao lavovi i igraju zaista kvalitetnu košarku.

Već na startu prvenstva vidjelo se da će Leotar biti opasan jer su u prvom kolu igrali egal sa Sparsima u gostima i promašili su šut za pobjedu. Kako je sezona tekla, Leotar je izgledao na terenu sve bolje i bolje. Dva kola prije kraja regularnog dijela, osigurali su plasman u Ligu za prvaka.

A u Ligi za prvaka glavni adut Leotara biće upravo zajedništvo ekipe i veliko srce koje imaju igrači trenera Vukoje. Iako je na startu sezone glavni cilj bio opstanak, kasnije Liga za prvaka, sada je cilj jasan. Ekipa želi u plej of i želi da se plasira u Dvaba ligu.

Možda su neki timovi kvalitetnii, sigurno su svi u Ligi za prvaka sa većim budžetom od Leotara, ali Trebinjce niko neće moći uzeti zdravo za gotovo. A ako to neko i uradi, Leotar će mu dati jednu gorku pilulu u vidu poraza.


Spars Realway 75 : 82 Borac
Čelik 63 : 68 Leotar
Široki 61 : 95 Igokea
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 10 10 0 20
2 Borac 10 7 3 17
3 Spars Realway 10 5 5 15
4 Široki 10 3 7 13
5 Leotar 10 3 7 13
6 Čelik 10 2 8 12