XS
SM
MD
LG

Košarkaši Romanije treći na turniru za prvaka Druge lige

Košarkaši Romanije juče su u Gradišci završili nastup na Završnom turniru za prvaka Druge lige uz to i za plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

Pored košarkaša iz Pala za plasman u klupsku elitu "Srpske" borile su se i ekipe, domaćina Kozare, Borac Makoprint iz Banja Luke, Hanters iz Prijedora i Best iz Doboja.

Igrao je svako sa svakim, a prvoplasirana dva sastava Kozara i Borac Makoprint izborili su plasman u Prvu ligu Republike Srpske, a košarkaši Romanije na kraju su bili treći.

Izabranici Srđana Jokića sjano su otvorili trurnir, u prvom susretu savladali su ekipu Hanters iz Prijedora posle produžetka sa 88:85, a u drugom meču bili su bolji od Besta 88:81.

U trećem kolu, košarkaši Romanije poraženi su od domaćina Kozare 65:54, a u poslednjem susretu od Borca Makoprint sa 79:56 i na kraju, zauzeli su treće mjesto i tako su ostali bez plasmana za viši rang takmičenja.

Večeras u meču, između Kozare i Borca Makoprint odlučuje se kome pripada pehar namjenjen najboljoj ekipi Druge lige Republike Srpske.


 

KK Romanija, Pale

 


Kozara 66 : 54 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kozara 5 4 1 9
2 OKK Borac Mako Print 4 3 1 7
3 Hunters 4 2 2 6
4 Romanija 4 2 2 6
5 Best 5 0 5 5