XS
SM
MD
LG
08.06.2021 Jedinstvo Roćević

Jedinstvo overilo opstanak

Fudbaleri Jedinstva iz Roćevića su u najbitnijoj utakmici završnog dela prvenstva odneli pobedu protiv dirketnog konkurenta za opstanak u Regionalnoj ligi grupa Istok,ekipe Šekovića. Jedinstvo iz Roćevića će sledeće godine upisati 12 uzastopni nastup u ovom rangu takmičenja i sa komšijskim Podrinjem iz Tršića su rekorderi po broju nastupa u ligi.

Jedinstvo je krenulo snažno još od starta i već u 11. minutu dolazi u vodjstvo pogotkom MIljana Pisića. Nakon gola nastavlja se inicijativa domaćih po jako teškom terenu i nakon gužve u šesnaestercu gostiju u 24. minutu Bećarević nespretno interveniše i šalje loptu u svoju mrežu za dupliranje prednosti Jedinstva.  Do kraja poluvremena Jedinstvo pokušava prelomiti meč ali se na odmor otišlo rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu ekipa Šekovića preuzima inicijativu i kreće na sve ili ništa. Gosti su bili bolji rival početkom drugom poluvremena ali je u finišu meča došlo do zamora. Propustili su  par izglednih prilika i rezultat je ostao nepromenjen.

Uzimajući u obzir važnost utakmice ona je protekla u veoma fer i sportskoj atmosferi. Šekovići u sledećem kolu na svom terenu dočekuju ekipu Lokomotive iz Brčkog koja je još ranije izborila opstanak, te imaju šansu i sami da pobedom prestignu ekipu Lokanja. Jedinstvo gostuje upravo u Lokanju kome je takodje neophodan trijumf.