XS
SM
MD
LG

Tuča Ognjena Damjanovića i Čede Ševarike

Trenutak kada Damnjanović udara Ševariku

Nakon susreta Naprijed – BSK 0:3 došlo je do tuče. Igrač BSK-a Ognjn Damjanović je fizički nasrnuo na Čedu Ševariku, prvog čovjeka ekipe Naprijeda.Prije toga prisutni su mogli čuti verbalni okršaj Nove Damjanovića čovjeka kome je BSK na srcu i Ševarike. Ovaj susret je inače uz meč FSA Prijedor – Gorica odlučivao o putniku u Drugu ligu , grupa Zapad. BSK i Gorica su u Ligi za prvaka regionalnog Zapada  imali isti broj bodova (43) ,a BSK je imao u prije tog zadnjeg kola bolju gol razliku za dva gola, a u slučaju istog broja bodova u viši rang ide tim sa boljom gol razlikom. Tim Gorice je na kraju slavio sa 0:8 u Prijedoru, a pobjeda BSK – a od 0:3 bila je uzaludna. Upravo ta činjenica je pokrenula prvo verbalni okršaj, pa na kraju i  fizički.

Ševarika je u izjavi za sportsdc.net govorio o sukobu njega i Damjanovića još 2006 godine i kasnije, ali smo ga zamolili da nam kaže šta se juče dešavalo na stadionu,a to ranije je fudbalska istorija:

-Ja sam još dan pred utakmicu rekao da me ne zanimaju bilo kakve neča sne radnje. Igraćemo za svoj obraz, obraz Fudbalskog saveza Republike Srpske i fudbal Banja Luke. Ništa me drugo nije interesovalo i tako smo se i ponašali. Već prilikom dolaska na stadion Damjanović je pokazivao nervozu, psovao i ove prostore (Republiku Srpsku), Fudbalski savez Republike Srpske. Sve je kulminiralo kad se saznao rezultat u Prijedoru. Bilo je kod nas 0:1, a u finišu je BSK dao još dva gola. Tada je Damjanović počeo mene da vrijeđa, spomenuo mi je porodicu u vrlo negativnom kontekstu, na što sam mu ja odgovorio. Jesam,  opsovao sam mu porodicu, djecu, unučad...To je čuo njegov sin Ognjen , inače rezervni igrač na ovoj utakmici, dotrčao je i udario me je. Vratio sam mu. Bilo je tu mnogo policije jer sam dan ranije napisao da je meč visokog rizika,. Odmah su reagovali Ognjena Damjanovića su  uhapsili, a Novaku Damjanoviću i meni  uradili alkotest. Imali smo alkohola u krvi obojica i dobili prekršajne prijave. Imam video zapis svega i spreman sam da odgovaram za svoje postupke, rekao nam je Čedo Ševarika.


FSA 0 : 8 Gorica
OFK Lauš 1 : 4 Lijevče
Naprijed 0 : 3 BSK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gorica 22 14 5 3 47
2 BSK 22 15 2 5 47
3 Lijevče 22 11 7 4 40
4 Plamen 22 11 2 9 35
5 FSA 22 9 4 9 31
6 OFK Lauš 22 9 4 9 31
7 Naprijed 22 7 5 10 26