XS
SM
MD
LG

Istorijski uspjeh Austrije, Holandija savladala Makedonce u oproštajnom meču za Pandeva

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Austrije savladali su Ukrajinu sa 1-0 u poslednjem kolu grupe C te su tako izborili istorijski plasman u osminu finala.

Austrija je bolje otvorila susret. Bolju igru krunisali su vodstvom u 21. minuti a strijelac je bio Baumgartner. Jedinu šansu u prvom poluvremenu za Ukrajinu, propustio je Šaponenko. U završnici prvog poluvremena, Laimer je imao sjajnu šansu ali je Buščan odbranio njegov šut. Potom je veliku šansu imao i Arnautović ali nije bilo promjene rezultata. U nastavku susreta pokušavali su i jedni i drugi ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom susretu ove grupe, Holandija je sa 3-0 savadala Sjevernu Makedoniju. Depaj je pogodio u 24. minuti za 1-0 a u nastavku je dva puta asistirao Vajnaldumu za konačan rezultat. Recimo i da je Pandev izašao u 69. minuti te je završio karijeru. Ispraćen je špalirom i gromoglasnim aplauzom sa tribina.

Holandija je završila kao prva sa devet bodova, prošla je i Austrija sa šest dok Ukrajina sa tri boda gaji nadu da može proći kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. 


Ukrajina 0 : 1 Austrija
Severna Makedonija 0 : 3 Holandija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Holandija 3 3 0 0 9
2 Austrija 3 2 0 1 6
3 Ukrajina 3 1 0 2 3
4 Severna Makedonija 3 0 0 3 0