XS
SM
MD
LG

Nole prošao u finale i došao na korak do istorije

Foto: Wimbledon

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona. On je u polufinalu savladao Denisa Šapovalova sa 3-0.

U prva dva gema obojica su bili sigurni na servisu. Međutim, u trećem gemu Denis je došao do 15-40. Nole je spasio obje brejk lopte ali se previše mučio sa prvim servisom pa je Kanađanin iskoristio treću brejk loptu i poveo je sa 2-1. Bez problema je potvrdio brejk te je poveo sa 3-1. Pri vodstvu 5-4, Šapovalov je servirao za set. Na 30-30 promašio je zicer na mreži pa je Nole došao do brejk lopte. 

Ipak, Šapovalov je dobro odservirao. Međutim, Nole je došao do nove brejk lopte, Šapovalov je pogriješio pa je Nole vratio brejk. Set je na kraju otišao u taj brejk. U taj brejku su obojica bili dosta u grču i dosta su griješili. Ipak, servis volejom za 6-3 i dvostrukom Šapovalova, Nole je sa 7-3 dobio taj brejk.

U četvrtom gemu drugog seta, Šapovalov je imao 0-40. Međutim, Nole je vezao pet poena i sačuvao je svoj servis. Opet je bilo problema u narednom Noletovom servis gemu. Imao je Šapovalov dvije brejk lopte ali je Nole opet uspio sačuvati svoj servis i doći do 3-3.  Do 11. gema obojica su čuvali servise. Tada je Nole došao do brejk lopte na kojoj je Šapovalov odservirao duplu i Nole je došao do brejka. Nole je brejk potvrdio te je sa 7-5 dobio drugi set. 

U drugom gemu trećeg seta, Šapovalov je imao dvije brejk lopte ali se Nole spasio dobrim servisima. Imao je Nole 15-40 u narednom gemu. Prvu brejk loptu nije iskoristio jer je loše riternirao na drugi servis. Na drugu je Šapovalov odservirao servis viner. Iako je Nole imao još jednu brejk loptu, Dnis je opet sjajno odservirao te je na kraju dobio svoj servis gem.

U sedmom gemu, Nole je imao dvije brejk lopte. Ipak, Denis je sačuvao servis te je poveo sa 4-3. Do 11. gema obojica su čuvali svoje servise. Tada je Nole ponovo došao do dvije brejk lopte. Prvu nije iskoristio ali drugu ejste te je poveo sa 6-5. Brejk je potvrdio bez izgubljenog poena te je sa 7-5 dobio treći set.

Nole će u finalu igrati protiv Beretinija u nedelju u 15h. Ako Nole dođe do trofeja, izjednačiće se po broju Gren Slem titula sa Nadalom i Federerom.