XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Srbije olimpijski šampioni!

Foto: OKS

Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku sa 13-10 te su tako osvojili zlato na olimpijskim igrama.

Grčka je povela na početku sa 1-0 ali Srbija pravi preokret i golom Filipovića dolazi do 2-1. A onda se desila nova nevjerovatna odluka na štetu Srbije. Mitrović je odbranio, Rašović na drugoj strani pogodio za 3-1. Međutim, sudija je potom gledao VAR, priznao vjerovatno nepostojeći gol Grčke a gol Rašovića poništio. Ipak, Delfini nisu pali. Odgovorili su serijom 3-0 te su došli do 5-2. Golom Jakšića, Srbija je dobila prvi period sa 6-3.

U drugom periodu, Grci su zaigrali bolje. Treba reći i da su sudije dozvolile malo čvršću odbranu Grcima nego Srbiji, što su Grci iskoristili. Uspjeli su nadoknaditi zaostatak i doći do 7-7. Međutim, Srbija je ipak vodila na poluvremenu 8-7 i to nakon gola Andrije Prlainovića.

Golom Mandića, Srbija je povela 9-7. Međutim, Grci su se vratili i došli do 9-9. Imali su i par napada za vodstvo ali nisu poveli. Golom Andrije Prlainovića, Srbija je u poslednjih osam minuta ušla sa vodstvom 10-9. Grci su izjednačili na startu 4/4 na 10-10. Međutim, golovima Prlainovića, Jakšića i Mandića, Srbija je došla do nedostižnih 13-10.

Srbiju su do pobjede predvodili Prlainović, Jakšić i Mandić sa po tri gola. 

Srbija je tako odbranila titulu olimpijskog šampiona a legendarna generacija srpskih vaterpolista oprostila se zlatom od reprezentacije.

Srbija je igre u Tokiju završila sa tri zlata, srebrom i pet bronzi.