XS
SM
MD
LG

Dobojlije se spremaju za Premijer ligu

Futsaleri Doboja spremaju se za svoju istorijsku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Dobojlije su kao prvak Republike Srpske u prošloj sezoni stekli pravo nastupa u elitnom rangu i ozbiljno su pristupili pripremama za isti.

- Počeli smo sa pripremama prije nekoliko dana. Sve igrače imamo na raspolaganju i za sada nemamo problema sa povredama. Čitave pripreme ćemo odraditi u Doboju. Trenutno radimo kondicioni dio za koji je zadužen trener Đorđe Marić, a onda ćemo više akcenat staviti na rad sa loptom, kaže nam trener Doboja, Radoslav Ristić.

Bio je aktivan Doboj u prelaznom roku. Stigli su Almedin Bundavica, Ibrahim Husejnović, Vladimir Džombić, Demir Alibegović, Ivan Ivanagić i Luka Đerek.

- Doveli smo šest novih igrača. Zajedno sa našim postojećim igračkim kadrom oni će se ravnopravno boriti za mjesto u timu. Naša prednost je to što se igrači već dovoljno dobro poznaju međusobno, pa im neće trebati mnogo vremena za uigravanje. To bi bilo ujedno i to sa igračkim kadrom za ovu prvu polusezonu, nećemo više nikoga dovoditi.

Cilj Doboja je opstanak u Premijer ligi.

- Naš jedini cilj je opstanak u ligi. Svjesni smo jačine ostalih klubova i znamo da će nam svaka utakmica biti derbi.