XS
SM
MD
LG

Hrabro na Kazahstan

Ivajlo Petev

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivajlo Petev, rekao je da se u utakmicu protiv Kazahstana mora ući sa više od 100%, ako se želi ostvariti pobjeda.

- Prva stvar, moramo ući u utakmicu više od 100%. To je jedna čvrsta ekipa, agresivna ekipa i naš pristup je jako bitan da odigramo dobru utakmicu i osvojimo tri boda. Moramo biti strpljivi, pametni i da iskoristimo svaku situaciju koju imamo u našu korist. Momci su spremni i daćemo sve od sebe da dobijemo rekao je Ivajlo Petev na press konferenciji, pa dodao:

- Svaka utakmica ima tri boda. Mi se sutra moramo skoncentrisati na ova tri boda i da ih stavimo u našu korist. Opet kažem, siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i pokušaćemo da pobijedimo.

Nada se Ivajo Petev da će moći računati na sve igrače, pa i one rovite, ali i dodaje da će se više znati nakon današnjeg treninga.

- Radimo svaki dan na tome. Imamo popodne trening i nakon treninga ćemo vidjeti ko je na raspolaganju. Nadam se da će svi momci biti u kadru, ali opet kažem poslije treninga ćemo sve znati 100%.

Ističe Petev da poznaje Kazahstan.

- Odavno ja znam Kazahstan. Imam puno kolega koji su radili tamo. To je jedna nezgodna ekipa, ali nema lakog protivnika danas. Bitno je kako ćemo se mi ponašati. Bitan je naš pristup. Bez obzira da li je sutra Kazahstan, Francuska, Finska, opet sve zavisi o nama. Sutra idemo odraditi dobar posao, dati sve od sebe, pokušati pobijediti i uzeti tri boda.