XS
SM
MD
LG

Popović za SportDC: Nole ne ulazi u meč kao apsolutni favorit ali očekujem da će pobijediti

U polufinalu US Opena sastaće se Novak Đoković i Saša Zverev. Biće to repriza polufinala nedavno završenih olimpijskih igara, kada je Nijemac slavio nakon preokreta. Kao uvod u meč koji će se igrati na stadionu ''Artur Eš'' za naš portal govorio je Petar Popović, sadašnji trener Andree Petković i čovjek koji je ranije sarađivao i sa Ivom Karlovićem, Džumhurom, Krajinovićem.

''Moja očekivanja su da će Novak pobijediti. Favorit jeste ali apsolutni favorit nije. Vidjeli smo to i sada na olimpijskim igrama kada je Nole imao set i brejk prednosti. Zverev sada ima opciju da krene super agresivno i pun je samopouzdanja tako da mu to može proći. Naravno, to je teže u pet setova jer treba ispogađati tri seta sa ekstremno rizičnom igrom. Ali to je rešenje za Zvereva da bude agresivniji nego inače'', kaže Popović i nastavlja. 

''Sada bolje servira, pravi manje duplih nego što je pravio, dobro riternira. Ali kažem, protiv Noleta to nije dovoljno i mora da se igra rizičnije nego inače. Ja tipujem na Noleta a to što sam rekao je šansa za Zvereva. Što se Noleta tiče, treba da odigra kao što je odigrao prethodne mečeve samo da nema te prve setove kao što je imao nego da  krene od početka kako treba. Tipujem da će biti 3-1 za Noleta'', zaključio je Popović.

Duel Đokovića i Zvereva na programu je u peta a termin će biti poznat kasnije kada izađe raspored za 12. dan poslednjeg Gren Slema u sezoni.