XS
SM
MD
LG

Dalas nanio prvi poraz Karolini, pobjede Džajentsa i Džetsa nakon produžetka

Foto: Fox Sports

Dalas Kaubojsi nanijeli su prvi poraz Karolini. Dalas je u četvrtom kolu slavio sa 36-28.

Eliot je tačdaunom donio vodstvo Dalasu a pretvaranje je uradio Zuerlen a sa druge strane uzvratio je tačdaunom Darnold da bi pretvaranjem Gonzales donio Karolini 7-7. Džervin je u drugom periodu postigao tačdaun ali Dalas nije odradio uspješno pretvaranje za dva poena. Ponovo je sa druge strane postigao tačdaun Darnold a Gonzales je pogodio za vodstvo Karoline 14-13.

Dalas je bio maestralan u trećem periodu. Jeste Gonzales promašio fild gol na startu perioda ali su domaći postigli tri tačdauna i to preko Kupera, Šulca i Vilsona. Kada je Šulc postigao tačdaun, nisu uspjeli pretvoriti za dva pa su sa vodstvom 33-14 ušli u poslednji period. Zuerlen je otvorio poslednji period sa fild golom. Postigli su gosti dva tačdauna preko Mura ali to je sve što su uspjeli.

Nju Jork Džajentsi savladali su Nju Orleans Seintse sa 27-21 nakon produžetka. Bili su Seintsi blizu pobjede ali je Gano u završnici pogodio fild gol za 21-21. Tačdaunom Barklija u produžetku, gosti su došli do pobjede.

Do pobjede nakon produžetka došli su i Džetsi. Oni su sa 27-24 savladali Tenesi. Bili su Džetsi blizu pobjede i u regularnom dijelu ali su gosti u završnici preko Batsona postigli tačdaun a Bulok je pretvaranjem donio produžetak. Ipak, fild golom Amendole domaći su slavili.