XS
SM
MD
LG

Vlahović spriječio bruku Orlova u Luksemburgu

Dušan Vlahović

Golom Dušana Vlahovića u 68. minutu koji je na asistenciju Miloša Veljkovića milimetarski izbjegao ofsajd poziciju, fudbalska reprezentacija Srbije zabilježila je minimalnu pobjedu u Luksemburgu i preuzela lidersku poziciju u grupi “A” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
Dugo su se Orlovi mučili na stadionu luksemburga u igri bez igre i velikog broja šansi, a nasuprot sebe su imali izuzetno motivisanog, ponekad i grubog domaćina, do ivice provokacije, Od prvog dijela utaknmice vrijedi izdvojiti detalj iz 45+2. minuta kada je domaći golman Moris u svom šesnaestercu nepropisno zaustavio kapitena Dušana tadića, ali škotski arbitar Vilijam Kolum nije gledao VAR, niti je dosudio očigledan penal za Srbiju. U finišu susreta Vlahović je postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. 
Srbija u utorak dočekuje Azerbejdža i onda joj još preostaje posljednji meč protiv Portugalije u gostima za prvo mjesto u grupi. Orlovi imaju bod i utakmicu više od Portugalaca. Na kraju treba reći da je napadač Orlova Aleksandar Mitrović žustro reagovao na klupu i selektora Dragana Stojkovića koji ga je zamijenio u 87. minutu Nemanjom Maksimovićem. Mitrović se u ovoj utakmici nije vidio!

 

Luksemburg – Srbija    0:1 (0:0)

Stadion: “Luksemburga”. Gledalaca: 2.000. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Strijelac 0:1 Vlahović (68). Žuti kartoni: Bareiro, Karlson (Luksemburg), Pavlović, Đuričić (Srbija).
LUKSEMBURG: Moris, Jans, Šano, Karlson, Gonkalves, Sinani, Bareiro, S. Til,  O. Til (od 90+3. Muratović), Borhes, Devil (od 74. Omosania).
SRBIJA: Rajković, Pavlović (od 46. Spajić), Nastasić, Veljković, Kostić (od 70. Lazović), Gudelj (od 70. Lukić), Milinković-Savić, Đuričić (od 46. Radonjić), Tadić, Mitrović (od 87. Maksimović), Vlahović.

Foto tanjug/AP