XS
SM
MD
LG

Maksimović finalista Monte Karla

Marko Maksimović

Mladi teniser iz Doboja Marko Maksimović plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu za osam najboljih igrača Evrope do 16. godina. Nakon što je jučer izbacio drugog nosioca Čeha Petra Brunclika, Maksimović je danas izbacio i trećeg nosioca Poljaka Jakuba Jedrzejčaka sa 2:1 u setovima. 

U prvom setu poljski igrač je uspio da osvoji break, te je tu prednost čuvao do samog kraja dionice, koju je dobio sa 6:3. 

Drugi set  Poljak otvara sa 4:1 i činilo se da će rutinski otići u finale. Ali onda kreće furiozna serija Marka Maksimovića. On uspijeva izjednačiti na 4:4, a potom i na 5:5, pa dobiti dva uzastopna gema za 7:5 i izjednačenje u setovima na 1:1. 

Treći set je idealno počeo za bh. igrača, odličan je bio na svojim servisima, a uspio je odmah oduzeti i dva breaka te je poveo sa 4:0 i grabio je ka finalu. Jedrezejczak uspijeva vratiti jedan break i smanjiti na 1:4, a potom nakon velike borbe, Poljak uspijeva osvojiti gem na svoj servis, te smanjiti na 2:4. Potom naše teniser na svoj servis uzima gem sa samo jednim izgubljenim poenom i odlazi na 5:2. Međutim, Poljak se nije predao i dobija naredna dva gema, na svoj i na Markov servis, te se vraća u meč (4:5). Nakon toga na svoj servis igra odlično i dolazi do izjednačenja na 5:5. 

Maksimović se konsolidovao i na svoj servis nije dozvolio protivniku nijedan poen, te je poveo sa 6:5. Potom je Poljak servirao, ali je naš teniser odigrao sjajno i imao dvije meč lopte, te je odmah iskoristio prvu i dobio set sa 7:5.