XS
SM
MD
LG

Nedjelja kad' će otići Beca...

Samir Bitevija

Kada čujemo FK Klis, jedna od prvih asocijacija, uz predsjednika Ahmu Miljevića - Lolu i ratnika Elvedina Šehića, zasigurno je Samir Bitevija. Legendarni Beca živa je legenda Kluba i vjerovatno najznačajniji igrač u kompletnoj našoj istoriji.

Ovaj 37-godišnjak priključio nam se 2008. godine, kada je FK Klis reaktiviran i s ovim klubom prošao najteže i najveće trenutke. Ne želeći slušati bilo kakve ponude drugih klubova, a bilo ih, Bitevija je predvodio svoj Klis u borbama za opstanak, ali i u osvajanjima titula, obilježivši jednu epohu klupske historije.

Hvala za doprinos u vremenima kada je naša kompletna igra stajala u rečenicu: "Braniti se, a gore ako Beca šta uradi."

Hvala za poteze, asistencije i golove u najtežim vremena borbe za opstanak u Drugoj ligi FBiH - Jug.

Hvala za istorijski gol u finalu Kupa NS HNK/Ž u Čitluku.

Hvala za lucidnu asistenciju u Prijedoru, koja je došla u trenucima kada smo se gotovo pomirili s ispadanjem.

Hvala na godinama vjernosti, iako su mnogi sugerisali da "možeš više i bolje".

Hvala na lekcijama iz oblasti poštovanja FK Klis i sportskog odnosa prema protivničkim igračima, navijačima i klubovima.

Hvala za neizbrisivi trag koji si ostavio. FK Klis, Buturović-Polje i narod kompletne doline Neretvice vječno će ti biti zahvalni.

"Osjećam da više ne mogu pomoći ekipi i vrijeme je za završetak karijere. Hvala svima koji su bili uz mene prethodnih godina. Hvala Upravi, posebno Loli (predsjednik Ahmo Miljević, op.a.), Rasi (član Upravnog odbora Rasim Sitar, op.a.) i Terzi (direktor Ekrem Terzić, op.a.), svim saigračima, trenerima s kojima sam radio, posebno Šefki Maciću, i, naravno, našim vjernim navijačima. Vidimo se", rekao je Beca u izjavi za zvaničnu klupsku Fejsbuk stranicu.

Pozivamo sve navijače i simpatizere FK Klis da prisustvuju nedjeljnoj utakmici protiv FK Radnički Lukavac (17:30 sati, Gradski stadion Konjic), kada će, uoči početka susreta, biti upriličena ceremonija oproštaja Samira Bitevije.

U njegovu čast donesena je odluka o povlačenju broja 99, koji više nijedan igrač FK Klis neće nositi.

Sretno, ikono!  

Piše na FB stranici FK Klis Buturović Polje.