XS
SM
MD
LG

Rezervisti presudili Sokočanima (video)

Za utakmicu desetog kola drugoligaškog Istoka, na čajničkim Rakovicama, između domaće Stakorine i gostiju iz Sokoca, Glasinca 1936, može se reći sve sem da je bila dosadna. Meč dvije dobre ekipe, obje riješene da se do posljednjeg zvižduka bore za bodove, obilovao je brojnim, odličnim šansama, ali su mreže mirovale sve do pred kraj susreta.

Rezervisti odigrali ključne uloge: FK Stakorina, Čajniče

Domaćin je prvi put ugrozio gol Sokočana u 12. minutu kada  N. Gigović iz slobodnog udarca pogađa prečku, a tri minuta kasnije, Ristanović, nakon prekida, šutira glavom, ali je neprecizan. U 20. minutu gosti propuštaju šansu da iz slobodnog udarca, sa nekih dvadesetak metara, zatresu mrežu Čajničana, a samo par minuta kasnije Škobo, nakon sjajne solo akcije, sa šesnaest metara šuta, ali lopta pored stative odlazi u spoljnu mrežu. U prvom dijelu vrijedne su pomena i prilike Mrdaka, čiji šut iz slobodnog udarca odličnom reakcijom zaustavlja čuvar sokolačke mreže, kao i A. Milovića koji, na asistenciju Mrdaka, pokušava sa šesnaest metara, ali lopta odlazi pored gola.

 

Šest minuta prije odlaska na odmor, teren, zbog povrede, napušta najbolji igrač domaćih Dačević, ali Stakorinu ni ova nemila situacija nije pokolebala u nastojanjima da dođe do bodova.

Drugo poluvrijeme nije bilo ništa manje zanimljivo od prvog. Nakon samo par minuta igre dobru priliku ima Milović, a uskoro i N. Gigović, koji sa 19 metara pogađa prečku. Sokočani svoje šanse prave iz kontranapada, ali mreže i dalje miruju. Furtula u 68. minutu u igru uvodi B. Gigovića, što se pokazuje kao odličan potez, jer rezervisti polazi za rukom ono što nije starterima – nakon desetak minuta na terenu, odlično se snalazi u gužvi koja se stvorila ispred gola gostiju, i loptu poslanu iz ugla smješta u mrežu Glasinca 1936 za vođstvo od 1:0. Četiri minuta prije kraja, trener Stakorine šansu daje i Jovanoviću, koji se, nakon što ga je Racković uposlio, u drugom minutu nadoknade prvi put u sezoni upisuje u strijelce, za već nedostižnu prednost domaćih od 2:0

. Ipak, gosti i dalje  ne odustaju,  pa u posljednjoj minuti susreta jedan od najboljih igrača u dresu Glasinca 1936, Škobo, postiže pogodak za smanjenje rezultata na 2:1.  

 

Nakon 96 minuta igre Stakorina na svoj saldo dodaje tri boda koja je podižu za mjesto više na tabeli drugoligaša sa Istoka,sedmo, dok se Sokočani, kojima drugi rezultati nisu išli na ruku, pomjeraju ka kraju tabele, gdje su sada na 14. poziciji.

 

Stakorina (Čajniče) – Glasinac 1936 (Sokolac) 2:1 (0:0)

Stadion Rakovice u Čajniču

Gledalaca: 120

Sudija: Boško Lazić (Zvornik)

Strijelci: 1:0 B. Gigović u 78, 2:0 Jovanović u 90+3, 2:1 Škobo u 90+6.

Žuti kartoni: Ristanović, A. Milović, Racković, Jovanović, B. Gigović (Stakorina), Novosel, Deurić, Rajić, Lončarević (Glasinac 1936)

Stakorina: Nešović, P. Milović (od 68. B. Gigović), Racković, N. Gigović, A. Milović (od 86. Jovanović), Dačević (od 39. Milovanović), Tadić, Katana, Mrdak, Ristanović, Nešković

Trener: Miroslav Furtula

Glasinac 1936: Krunić, Pajević, Deurić, Novosel, Vitomir, Rajić, Škobo,Lizdek (od 85. Gladanac), Vujičić, Lončarević, A. Pejanović