XS
SM
MD
LG

Borac prošao Leotar

Nakon utakmice između Slobode i Zrinjskog u Tuzli, odigrano je još pet utakmica osmine finala Kupa BiH u kojima favoriti uglavnom nisu imali veće probleme da izbore plasman dalje.

Fudbaleri Veležu savladali su kao gost trećeligaša Slogu Gornji Vakuf/Uskoplje sa ubjedljivih 5:0, pokazavši da ulaze u formu. Velež je poveo pogotkom Brandaa iz 14. minute sa bijele tačke, nakon što je u kaznenom prostoru domaćina fauliran Nemanja Anđušić. Dino Hasanović je u 32. minuti pogodio za vodstvo gostiju od 2:0, a na 3:0 je povisio Slaviša Radović samo dvije minute kasnije. Za 4:0 već u 42. minuti pogađa Anđušić, nakon čega je Velež oborio tempo igre i rutinski priveo meč kraju. Tek je u 83. minuti Omar Pršeš postigao novi gol, a u 90. minuti je pogodio i Dženan Zajmović za konačnih 5:0.

U duelu premijerligaša Leotara i Borca, gosti su slavili sa 2:1, a poveli su golom Dejana Melega nakon dvadesetak minuta igre. Jovo Lukić je u 36. minuti pogodio sa bijele tačke za 2:0, a domaći tim je tek u finišu utakmice smanjio zaostatak. Igrala se 80. minuta kada je pogodio Zoran Milić, a domaći ipak nisu imali snage za potpuni povratak u meč. 

Minimalnu gostujuću pobjedu ostvario je i Široki Brijeg u Bijeljini protiv Radnika, koji je i pored poraza pružio solidnu partiju. Gol odluke postigao je Daniel Lukić u 23. minuti.

U Kupu BiH je prezimio i jedan federalni prvoligaš. Igman iz Konjica je u Omarskoj nadigrao domaće koji su u meč ušli sa mnogo problema, a pogodak za konačnih 1:0 postigao je nakon ubačaja iz kornera Seid Zukić u 33. minuti.

NK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje - FK Velež 0:6 (Brandao, Hasanović, Radović, Anđušić, Pršeš, Zajmović)

FK Leotar - FK Borac 1:2 (Milić - Meleg, Lukić)

FK Radnik - NK Široki Brijeg 0:1 (Lukić)

FK Omarska - FK Igman Konjic 0:1 (Zukić)