XS
SM
MD
LG

Jitsuke Slavije saznale žrijeb za Svjetsko prvenstvo

Džiu džicu klub Slavija ima tri predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju u sastavu reprezentacije Republike Srpske. 

Aktuelni prvak Evrope, Davor Bujak, takmiči se u juniora do 85 kilograma, Lazar Matić, bronzani sa nedavnog Evropskog prvenstva radi kategoriju juniora do 94 kilograma, a na tatami se vraća i Danijel Blažić u kategoriji seniora do 85 kilograma.

Lazar Matić će u prvom meču za protivnika imati Maksa Šulenklopera iz Nizozemske, a nakon toga će raditi protiv Lajdera Hernandeza iz Kolumbije. Ako te borbe dobro prođe, slijedi mu ukrštanje sa gornjom linijom žrijeba gdje su Bagdaulet Mirzabekov iz Kazahstana, Krsto Radulović iz Crne Gore, te Rus Daniel Šarkovin.

Davor Bujak radi prvi meč protiv Italijana, Klaudija Valarelija, a bolji iz tog meča ide na Crnogorca, Mladena Bojanovića. Pobjednik tog duela će raditi protiv boljeg iz meča Slovenca Vida Belica i Rumuna, Stana Stefana Alina. Donju liniju žrijeba čine nekadašnji klupski kolega, sada reprezentativac Srbije, Dejan Golijan, Kazahstanac Ališer Umitbekov, Kolumbijac Antonio Eder Kuinones, te Rus, Aleksandr Viskrebtsev.

Danijel Blažić će povratak na tatami obilježiti borbom protiv Danca, Mikela Kailova. Bolji iz tog meča ide na Meksikanca, Balama Kuicea, a pobjednika tog meča čeka bolji iz duela Stefan Aleksandru Blanaru (Rumunija/ Nikita Nikitin (Rusija) i Vei Ču Čenga iz Kineskog Tajpea.

Ovo je jedna od najpunijih kategorija na prvenstvu, pa donju liniju ovog žrijeba čine i Doni Donker iz Nizozemske, Nikolas Baez iz Švajcarske, Mohamed Žabar iz Maroka, Džonatan Šarlot sa Mauricijusa, Nikolaos Anagnostopulos iz Grčke, te Francuz Maksim Kuliron.