XS
SM
MD
LG

Sutjeska polufinalista Kupa Republike Srpske

Sutjeska, Foča

Sutjeska je polufinalista kupa“Dr Milan Jelić“. Fočaci su mnogo teže nego što se očekivalo ostvarili pobedu u najmasovnijem nadmetanju u okviru Fudbalskog saveza Republike Srpske i plasirali se u završnicu, a samim tim i potvrdili seriju dobrih rezultata ove jeseni. Stakorina je pružila žilav otpor izabranicima Miljana Radanovića, ali na kraju nisu mogli više od časnog poraza. Čajničani su već plasmanom u četvrtfinale zabeležili jedan od najvećih uspeha od osnivanja kluba. Većim delom utakmice gosti iz Foče su imali terensku inicijativu, a do prednosti su došli  iz prve ozbiljnije akcije kada je u 14. minutu Nikola Mojović lepo u kaznenom prostoru domaćeg tima pronašao Raševića, a on  glavom šalje loptu u desni ugao gola Stakorine .

Niko tada na dobro popunjenim tribinama čajničkog stadiona nije pomislio da će taj pogodak i rešiti pitanje pobednika.

U 26. minutu uzvratili su domaći igrači preko Dačevića ali njegov udarac sa 18. metara je završio pored gola gostiju. Sutjeska je mogla udvostručiti prednost u 36 minutu kada je Nikola Mojović dobro šutirao, golman Nešović nakratko odbio loptu, a Rašević zamalo zakasnio da je ubaci u gol.

 Isti tandem je napravio dobru poziciju i u 42. minutu, ali ipak udarac Raševića završava preko gola .

Sutjeska je nastavila sa napadima i u drugom delu pa su u 52. minutu ponovo na sceni Nikola Mojović i Rašević,  ali ovaj put se istakao golman Nešović dobrom intervencijom.

 Igrao se 64. minut kada je nakon kornera Mihajlović  zakasnio da zatrese mrežu Stakorine.

Potom je Radović bio asistent Nikoli Mojoviću i ponovo je na mestu bio čuvar mreže domaćeg tima Nešović.

 Čajničani najbolju priliku propuštaju u 71. minutu Mrdak se iznenada našao sam, neometan ispred gola Sutjeske, ali je njegov pokušaj prozreo Krnojelac i odličnom intervencijom spasio svoj gol.

Do kraja igrači Sutjeske su bili u dobrim prilikama preko Raševića u 76, potom Nikole Mojovića u 80. i ponovo Raševića u 85. ali se rezultat nije menjao i Sutjeska jer trijumfovala minimalnom, ali potpuno zasluženom pobedom.

Stakorina - Sutjeska 0:1

Stakorina - Sutjeska (F) 0:1 (0:1)

Stadion: Rakovice: Gledalaca: 1000. Sudija: Slađan  Došlo (I. Sarajevo ) . Strelac: Rašević 14. (Sutjeska). Žuti Kartoni : Mrdak, Gigović, Kajević ( Stakorina ), Filipović, Danilović, N. Mojović, Krnojelac (Sutjeska).

Stakorina – Nešović, Nešković, Kajević, Tadić , B. Gigović  (od 46. N. Gigović ) Katana, Ristasnović , A. Milović , Dačević ,Mrdak , Racković .

Sutjeska - Krnojelac , Filipović ,Đoković  (od. 54 Stasić 7) Rašević , N. Mojović ,Okuka (od 60. Radović ) Mihajlović, Pljevaljčić , Danilović, Arbinja  (od 84.D. Mojović).

Igrač utakmice: Dejan Rašević (Sutjeska)

Stakorina, Čajniče