XS
SM
MD
LG

EL: Katastrofalan raspored utakmica, desetkovana Zvezda gostuje Realu

Foto: Euroleague

Pred nama je novo kolo u Evroligi. Kolo će obilježiti nelogičan i malo i bizaran raspored jer će u petak da se igra čak sedam mečeva dok će desetkovana Zvezda gostovati Realu.

BAJERN vs PANATINAIKOS četvrtak 20:30h.

Kolo kreće iz Minhena. Bajern je u prošlom kolu savladao Fener uz odlično izdanje Vladimira Lučića dok je Panatinaikos poražen kod algirisa. Ovo će biti sjajna šansa za Bajern da dođe do druge uzastopne pobjede. Ima Panatinaikos individualnog kvaliteta, čak nisu ni loši defanzivno ali fali im timske igre u napadu za nešto više. Mogu odigrati dobar meč ali biće iznenađenje ako ovde urade nešto.

REAL vs CRVENA ZVEZDA četvrtak 20:45h.

Real je u prošlom kolu savladao Asvel dok je Zvezda izgubila od Baskonije. Real bi svakako bio favorit a sad je mnogo veći radi činjenice da Mitrović, Volters i Kalinić neće igrati ovaj meč. Samim tim, Zvezdine šanse svode se na minimum. S obzirom da bi ovaj susret Real mogao rano riješiti u svoju korist, vrlo moguće da če dosta prostora dobiti mladi Huan Njunjez kao i naš Tristan Vukčević. Za Zvezdu je ovaj meč prilika da Marković uđe u dobar ritam ali i da Holins nastavi sa dobrim šutom koji ima u poslednje vrijeme. Što se ishoda tiče, biće iznenađenje čak ako meč bude ušao u egal završnicu.

UNIKS vs ALBA petak 17h.

Ludilo u petak kreće sa duelom Uniksa i Albe. EKipa Velimira Perasovića igra sjajno u poslednje vrijeme te je sjajnu igru krunisala ubjedljivom pobjedom protiv lidera Armanija. Mejo je odigrao najbolji meč u sezoni te polako i njega dobijaju. Alba nije toliko dobra i nije u toliko dobroj formi. U poslednje vrijeme igraju nešto slabije nego što su igrali iako u svakom meču daju svoj maksimum. U ovom meču Uniks je favorit i pokušaće pobjedom doći do pozitivnog omjera s obzirom da su sad na 5-5.

EFES vs MONAKO petak 18:15h.

Efes je konačno dobio dva meča zaredom i kao da polako hvataju ritam. U poslednjem susretu sjajno su igrali Bobua i Micić te su vodili tim do pobjede. Monako igra odlično kući ali loše u gostima gdje imaju samo jednu pobjedu. Protiv Makabija su se dobro držali do sredine 4/4 ali su na kraju izgubili. I jedni i drugi žele pobjedu u ovom susretu a s obzirom na stil koji forsiraju, mogli bi gledati efikasan i dobar meč. Efes je favorit a vidjećemo da li će tu ulogu i opravdati.

ZENIT vs ARMANI petak 18:45h.

Zenit je poprilično tiho došao do sedam pobjeda u deset kola. Na oko djeluje da ne briljiraju baš toliko ali rezultati su sjajni i dosta na rutinu dobijau neke mečeve. Armani je u prošlom kolu doživio debakl kod Uniksa i sigurno će htjeti da poprave utisak. U ovom susretu ne treba očekivati napadačku košarku jer i jedni i drugi igraju dosta čvrsto. Armani ima veću širinu i za nijansu su čvršći a i žele popraviti utisak nakon debakla kod Uniksa. Međutim, nikada nije lako dobiti Zenit u gostima.

ŽALGIRIS vs FENERBAHČE petak 19:45h.

Žalgiris je u prošlom kolu konačno upisao prvi trijumf pa je Zdovc vjerovatno odgodio svoj otkaz na neko vrijeme. Sa drgue strane, sada će isto probati uraditi Đorđević. Fener je na 3-7 i šuška se da će u slučaju poraza u Kaunasu, Đorđević dobiti otkaz. Dobra stvar za Saleta je ta što se ''vadi'' protiv najgore ekipe u ligi. Realno, kvalitet je na strani Fenera i morali bi doći do pobjede. Vjerovatno će biti nešto tvrđi meč jer i jedni i drugi igraju dobro u odbrani ali definitivno veću širinu ima Fener i to bi moralo doći do izražaja.

OLIMPIJAKOS vs MAKABI petak 20h.

Olimpijakos je vezao dva poraza ali je i dalje na vrlo dobrih 6-4. Sa druge strane, Makabi ima pobjedu više. Ovo će biti duel bivših saradnika s obzirom da je Sferopulos bio pomoćnik Barcokasu u Olimpijakosu. Ovo će biti i sudar stilova. Olimpijakos može igrati dobro u napadu ali sve zasniva prije svega na jakoj odbrani. Makabi isto može igrati dobro u odbrani ali je prije svega ekipa koja ima odličan napad. Iako je rana faza sezone, već sada je ovo izuzetno bitan meč jer će oba tima da se bore za TOP8. Pobjednik će već sada napraviti bitnu stvar u toj borbi, pogotovo ako to bude Makabi s obzirom da bi došao do gostujuće pobjede.

BASKONIJA vs CSKA petak 20:30h.

Baskonija je prekinula seriju od četiri poraza i u debiju Spahije na klupi savlaala je ekipu Zvezde. Odigrali su sjajan meč u oba smjera i energetski pregazili Zvezdu. CSKA je izgubio od Barse iako je sa +9 ušao u poslednji period. Dobra stvar za njih je ta što su se konačno kompletirali pa treba očekivati bolje igre u nastavku sezone. Ovi timovi godinama igraju fantastične i neizvjesne mečeve a isto treba očekivati i sada. Ovo će biti i dobar test za ekipe da se vidi u kakvom su stanju zapravo. CSKA jeste favorit ali često je znao pasti u Vitoriji pa se Spahija nada da će se isto ponoviti i u ovom kolu.

ASVEL vs BARSELONA petak 21.

Kolo će zatvoriti veoma interesantan duel. Asvel je prošle sezone savladao Barsu oba puta. Ove sezone igrju neuporedivo bolje. Okobo i Džons i dalje igraju sjajno. U međuvremenu su umjesto povrijeđenog Lajtija doveli Markusa Najta. On je igrao sjajno u Njemačkoj a prošle sezone bio je ponajbolji igrač Monaka koji je osvojio Evrokup. Barsa je preokretom u poslednjem periodu došla do pobjede protiv CSKA u prošlom kolu a Mirotić je igrao sjajno. Na tom meču povrijedio se Kalates pa ćemo vidjeti da li će biti u sastavu. U ovom susretu treba očekivati veliku borbu jer oba tima igraju čvrsto. Barsa jeste favorit ali Asvel se sigurno neće tek tako predati.