XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Nevjerovatni Kari, Finiks u top formi i Klivlendove muke

Foto: Twitter

Petak je i vrijeme je da napravimo novi pregled kada je u pitanju najjača liga svijeta.

-Pregled krećemo od Istoka kao i uvijek. Majami i Bruklin dijele prvo mjesto sa 11-5 omjerom. Majami je tokom sedmice ostvario tri rutinske pobjede protiv Oklahome, Pelikansa i Vašingtona. Bruklin je rutinski izgubio od Voriorsa a onda je dobio desetkovani Klivlend.

-Vašington je na 10-5. Prvo su uz dosta muke i bez Bila savladali Pelikanse a onda su izgubili od Šarlota i Majamija. Bulsi su i dalje bez Vučevića. Međutim, na pogon DeRozana savladali su Lejkerse ali su izgubili od Portlanda koji je napravio veliki preokret u drugom poluvremenu. Šarlot je nanizao četiri pobjede i sad je na 9-7. Tokom sedmice savladali su Vizardse. Na istom omjeru je i Filadelfija. Rutinski su izgubili od ekipe Jute a onda su poprilično lako dobili Denver.

-Klivlend je na 9-8. Međutim, njima su veći problemi od poraza povrede. Mobli, Sekston, Alen, Markanen, Stivens svi su van terena. I uz sve probleme, igraju dobro košarku. Izgubili su od Bostona u neizvjesnoj završnici gdje se i povrijedio Mobli. Potom su se borili ali su izgubili od Netsa. Sinoć su protiv Voriorsa vodili 81-68 nakon 3/4 ali su pali u poslednjem periodu ali je i Kari odigrao maestralno.

-Niksi ne igraju dobro ali su na 8-7. Prvo su dobili Indijanu zahvaljujući igračima sa klupe dok su potom izgubili od Orlanda.. Boston je na 7-8. Iskoristili su probleme Klivlenda i dobili su zahvaljujući sjajnom Šruderu u završnici a onda su rutinski izgubili od Atlante. Baksi su na istom omjeru nakon što su dobili Lejkerse. Janis je odigrao maestralno taj meč a dobra stvar im je što se Midlton oporavio. Atlanta je u seriji dobrih rezultata jer je vezala tri pobjede. Dobili su Orlando a onda i Boston.

-Torotno je u seriji loših rezultata. Imali su sjajan start ali sada su u lošoj seriji. Izgubili su ove sedmice od Portlanda i Jute. Indijana je bila uhvatila dobar ritam ali je izgubila od ekipa Niksa i Detroita tokom ove sedmice i sad su na 6-10.

-Golden Stejt je prvi i na Zapadu i u ligi sa 13-2. Oni su savladali Bruklin i Klivlend. Netse su dobili rutinski a Klivlend velikim preokretom u 4/4. Tu su loše otvorili sam meč pa ih je Bjelica uveo u dobar ritam ali u oba meča Kari je bio juna sa po devet pogođenih trojki na oba meča. Sansi su na 11-3. Oni su vezali deset pobjeda a tokom sedmice savladali su Minesotu i Dalas.

-Juta je na 10-5. Ona je tokom sedmice bila i više nego uspješna. Prvo su savladali Filu ubjedljivo a manje više slično su dobili i Toronto gdje su bili sjajni u trećem periodu. Dalas je na 9-5. Savladali su Denver preokretom u poslednjem periodu a onda su izgubili od Finiksa bez Dončića mada su i tu bili dobri.

-Denver je tokom sedmice izgubio od Dalasa i Filadelfije. Jokić je imao dvije 30+ partije ali je klupa Denvera bila katastrofalna u oba susreta. Isti omjer imaju i Klipersi koji su savladali Sparse ali su izgubili od Memfisa. Memfis je ušao u bolji ritam. Prvo su deklasirali Hjuston a onda su savladali Kliperse bez nekih većih problema.

-Portland kao da hvata ritam. Sada su na 8-8. Tokom sedmice savladali su Toronto i Čikago. Na istom omjeru su i Lejkersi. Oni su izgubili ubjedljivo od Bulsa a onda ih je savladao i Milvoki. U tom meču je bio sjajan Horton-Taker koji se oporavio od povrede. .

-U borbi za deseto mjesto na Zapadu, nalaze se Oklahoma, Minesota i Sakramento. OKC je na 6-8 dok su Vulvsi i Kingsi na 6-9. Oklahoma je ubjedljivo najlošija ekipa ali je nevjerovatno da oni na terenu najbolje izgledaju. Sparsi polako kaskaju dok su Pelikansi i Hjuston na dnu.